40-letni prawiczek

The 40 Year-Old Virgin
2005
6,0 76 tys. ocen
6,0 10 1 76056
6,2 33 krytyków
40-letni prawiczek
powrót do forum filmu 40-letni prawiczek

taki cudowny, przezabawny - a na zwiastunie zobaczyłem wulgarny, zboczony film przypominający miejscami "American Pie". Cóż, jak będzie przekoinamy się niedługo :) Ja jestem na razie nastawiony na tak, w końcu żartowanie na tematy damsko męskie nie zawsze musi się skończyć badziewiem typu "American Pie" czy "Straszny film".
Recenzje są dobre, więc myślę, że twórcy przyjeli lepszą taktykę i chcą rozbawić widza zamiasto go obrzydzić.

ocenił(a) film na 6
Albertino

Patrząc na Twoje ulubione filmy wydaje mi sie,że preferujesz bardziej brytyjski humor .. pozatym nazywajac "American Pie" badziewiem przez które robi Ci sie niedobrze.. utwierdzam sie w przekonaniu, że masz typowo angielskie poczucie humoru .. także sądzę iż ten film podpasuje Ci tak średnio ;) .. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Mantiss

TEż tak myślę. Ja natomiast doceniam humor brytyjski jak i amerykańskie głupie komedie.

Graff_von_Janoloff

Oczywiście, że pasuje mi humor brytyjski, ale amerykańskie głupie komedie także! Przykładem może być chociażby "Naga broń" (zwłaszcza dwójka) która bawi mnie niesamowicie!
Ale neistety filmy takie jak: "American Pie" czy "Straszny film" są dla mnie obrzydliwe. Po prostu preferuję albo humor inteligentny, albo humor głupi - wulgarnego i tak naprawdę nieśmiesznego (bo w "American Pie" nic śmiesznego poza łapaniem się za jądra i całowaniem dóch facetów nie zauważyłem) humoru znieść nie mogę.
Więc niestety - ale nie zgodzę się. Lubię amerykańskie poczucie humoru także. Niemniej jednak w zwiastunie nie zobaczyłem rewelacji, chociaz nigdy nic nie wiadomo - film oberzę i wtedy powiem jaki jest :)
PS - Tak naprawdę nigdy żadnego filmu nie skreślam. Każdemu gatunkowi i każdemu typowi filmu daję szansę. Jeśli komedia wulgarna i obleśna jest komedią, a nie nudnym pieprzeniem - także jestem w stanie to polubić :) Po prostu film (w wypadku komedii) musi być zabawny, a temat nieograny.