Na pewno błędem było wypuszczenie filmu do kin równie z Hobbitem. Wiadomo, że 47 roninów nie ma szans z tak rozreklamowanym filmem.
Zanim pojawiły się pierwsze zdjęcia, pierwsze zwiastuny oczywiście dla zasady pojawiły się osoby, które wręcz nienawidzą Keanu Reevesa, już obrzuciły film jak i samego aktora błotem. Na pewno jest duża grupa osób ze zdrowym rozsądkiem, która podeszła do filmu „poczekamy, obejrzymy, zobaczymy”…
Jestem świeżo po seansie i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem. Wprawdzie budżet filmu jest ogromny i może nie do końca widać to na ekranie, ale jednocześnie nie ma tam żadnych wpadek i efekty, scenografia, charakteryzacja postaci, jest naprawdę na doskonałym poziomie.
Aktorsko film może nie ma żadnej Oscarowej roli. Keanu Reeves fantastycznie odegrał swoją rolę, cała reszta również bardzo przyzwoicie się spisała.
Fabuła może troszkę za szybko się rozwinęła i mogła być pociągnięta troszkę dłużej.
Ogólnie podsumowując bardzo dobry film i polecam! Byłem na 2D i nie żałuje tej decyzji.
3D to zabijanie piękna kina.
Mogę jakoś pomóc? Proponuje spojrzeć na jego osobę bez różowych okularów, które na wielu założyło grono hejterów. A wtedy okaże się, że "nie taki diabeł straszny"
ok."nie taki diabeł straszny",ale żeby od razu "fantastycznie odegrał swoją rolę".No dalej twierdzę bez jaj moi mili.