PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96849}

50 pierwszych randek

50 First Dates
2004
6,8 167 tys. ocen
6,8 10 1 166683
5,8 23 krytyków
50 pierwszych randek
powrót do forum filmu 50 pierwszych randek

ale Film jest wart obejżenia jednym slowem wspanialy i niesamowity polecam goroąco

magusiam

To jest komedia romantyczna. Widziałam do tej pory wszystkie znane (mało znane też widziałam ale nie polecam) komedie romantyczne (2000-2008) i zapewniam cię- to JEST komedia romantyczna.
W komediach romantycznych zwykle jest tak:
Dwoje ludzi spotyka się, zakochują się w sobie, wielka miłość i happy end.(większość jest też mało śmieszna,) Jeśli jest inaczej to twórcy jakby próbowali zrobić coś nowego i innego a zwykle im to nie wychodzi.
Czy w tym filmie było coś innego ? Dla mnie to zakończenie było bardzo (bardzo) szczęśliwe, a film jest piękny jak na swój gatunek. Jedna z lepszych komedii romantycznych jakie widziałam. (oczywiście to moje zdanie)

Zgadzam się z tym co napisałaś ale z tematem (który swoją drogą nie ma NIC wspólnego z tym co potem napisałaś) się nie zgadzam.

ocenił(a) film na 8
Malazaa

Dokładnie:) Ten film jest piękny na swój romantyczny styl:) I zakończenie stawia go według mnie bardzo wysoko wśród komedii romantycznych:)

piratka4

Moim zdaniem zakonczenie zbyt szczęśliwe nie było. Smutne też, ale takie nooo dziwne. Ona codziennie musiała dowiadywac się o tym, że ma męża i dziecko. Praktycznie codziennie poznawała ich na nowo. To dość przykre...

Kimie

Tak, musiała codziennie poznawać ich na nowo a jej mąż musiał CODZIENNIE ją w sobie rozkochiwać. I to jest piękne. Jaki mąż dziś tak robi ?

ocenił(a) film na 7
Malazaa

No jakby miał taką żonę to musiał by tak robić... Film jest wręcz świetny, chociarz ten charakter romantyczny był słaby, ale film bardzo gorąco polecam.. Pozdro

Malazaa

skoro widziałaś dużo kom. rom. to może polecisz mi jakieś fajne:) z góry thx

magusiam

Filmik ogólnie fajny a szczególnie pomysł z tą utratą pamięci.. Duży podziw dla tego faceta.. nie wiem czy umiał bym się tak poświęcić.. ale to temat na odrębną dyskusję.. Ciekawie zrealizowany z małą dawką humoru.. Bardzo ok
8/10

ocenił(a) film na 8
magusiam

Dołożę swoje 5 groszy tp jest komediodramat romantyczny jeśli mogę sprostować. Opowiedziana z humorem, ale jednak smutnawa historia. A romantyczna na pewno bez dwóch zdań;)

XGrzegorz

Ja osobiście uważam, że na swój sposób jest to komedia romantyczna, ma ona swoje smutne chwile, ale ogólnie film warty obejrzenia Mocne 8

ocenił(a) film na 7
strick15

Smutne chwile? Hmm jakos sobie nie przupomniam.. Dla mnie film bardzo miły i przyjemny :) No i to 'wouldn't it be nice' ahh ;d