500 dni miłości

(500) Days of Summer
2009
7,1 158 tys. ocen
7,1 10 1 157628
7,3 49 krytyków
500 dni miłości
powrót do forum filmu 500 dni miłości

juz dawno nie ogladalam tak dobrego filmu! jestem pod niesamowitym wrazeniem! dobrze, ze ktos go wypatrzyl na sundance i dopuscial do ogolnoswiatowej dystrybucji :) jest tu wszystko, dramat, komedia, nawet moment musicalowy, swietne wykorzystanie motywow z innych filmow (scena w kinie z filammi czarno-bialymi), a przede wszystkim jest niesamowicie prawdziwy i wydaje mi sie ze swietnie pokazuje problemy z jakimi boryka lub borykal sie kazdy z nas. w paru miejscach skojarzyl mi sie troche z innymi filmami, ale ten jest na prawde wyjatkowy. nie szczedzi przykrosci, ale tez pokrzepia ("must not have been lookin'"). ile razy jest tak, ze idealizujemy inne osoby, a okazuje sie ze to wcale nie to, choc nie chcemy wierzyc. niestety taka jest pulapka zastawiana przez tzw. milosc... tworcy nie udaja ze odkryli cos nowego, jakis przepis na zycie, ale pokazuja to w normalny i prosty sposob. wiarygodny.
poza tym film jest swietnie zrobiony. widac ze scenariusz jest swietnie napisany, bo m.in. dialogi sa dobrze przemyslane, rezyseria, operacja kamera, montaz! super! dwojka glownych aktorow tez swietna (Zooey jak zwykle!). choc nie bylam pewna tego aktora (pamietam go jeszcze z "zakochanej zlosnicy"), to kto by pomyslam ze wyrosnie na dobrego aktora (oby to nie byl przypadek).

ocenił(a) film na 8
Jutrzenka

W Zakochanej złośnicy grał Heath Ledger a tutaj występuje Joseph Gordon-Levitt:)

xoxodia

Joseph w "Zakochanej złośnicy" grał chłopaka który chciał się umówić z młodszą z sióstr.

ocenił(a) film na 8
xSeiren

faktycznie, zwracam honor

ocenił(a) film na 8
Jutrzenka

podbijam ten wątek,bo wchodząc na forum filmu widać same "nuuuuuudy".

I nie wiedziałam,że ta produkcja była na Sundance. Miłe zaskoczenie :)

ocenił(a) film na 10
nomercy1410

zgadzam sie z Panią wyżej ! film niesamowity ;)