PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1435}

6-ty dzień

The 6th Day
2000
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17704
5,0 10 krytyków
6-ty dzień
powrót do forum filmu 6-ty dzień

przed lustrem czy był klonowany? ;)

ocenił(a) film na 5
grisznik

w realnym świecie kropki umieszczone są w innym " oku " , żeby nie sprawdzić samemu

ocenił(a) film na 8
grisznik

Chyba każdy jak oglądną film :D

Prosiaczek_flmweb

"oglądną"???? Chyba "obejrzał".
Ja nie sprawdzałam, ale zbyt wiele razy pokazywałam ludziom "jedzie mi tu czołg", by nie znać prawdy.

ocenił(a) film na 8
Szarobure

świetnie czujesz się dowartościowana ? To po pierwsze po Drugie to już jest stary post po co odgrzewasz kotleta ...

Prosiaczek_flmweb

Hmm, ponieważ odpowiadam na pytanie autora dotyczące klonów?
Poza tym są ciekawsze sposoby na dowartościowanie się, niż uświadamianie ludzi, że nie ma słowa "oglądnąć" oraz, między innymi, że w zdaniach używa się np. kropek i przecinków. Można choćby kupić sobie ładne, eleganckie buty :). A gdy ktoś znajdzie błąd w moim zdaniu, mówię "Ups, dzięki i przepraszam". To zdecydowanie lepiej wpływa na atmosferę. :)

Szarobure

Naprawdę, Prosiaczku, nie mam nic do Ciebie osobiście. Po prostu nie znoszę błędów i je tępię. Życzę Ci miłego dnia i mam nadzieję, że nie zrobiłam CI przykrości swoim postem.

ocenił(a) film na 7
Szarobure

No akurat teoretycznie jest słowo "oglądnąć", wprawdzie to raczej regionalizm (chyba właściwy dla regionu Krakowa), ale jednak.
I raczej bym się czepił "oglądną" zamiast "oglądnął". Wiele osób robi, jeśli się kończy na -ął czasownik, robi -ą i tyle.

Czyli np. zamiast "zapiął" jest "zapią". I chyba o to tu chodziło, tego czepiałbym się w pierwszej kolejności ;)

grisznik

Ja uznałam, że to literówka, ze uciekło ł :). Za to sama forma w większość poradni jednak uznawana jest za rażącą, obleciałam pwn i poradnię uw. Zresztą, co dziwne, ja się z tym wynalazkiem zetknęłam dopiero na tym portalu. Nigdy nie słyszałam jej w użyciu "na ulicy". :) a tutaj pojawia się nawet w zatwierdzonych opisach fabuły.

Najgorsze jest chyba mylenie "kim czym" z "komu czemu", np film podoba się kobietĄ, osobĄ albo nawet ludziĄ :)

A co do filmu, wczoraj widziałam skecz Stuhra z rozmową telefoniczną. Do złudzenia przypomina scenę, gdy Arnie rozmawia z policją.

ocenił(a) film na 8
Szarobure

Jeśli chcesz robić wykłady zapraszam do nas na uczelnię . Przyszłaś i zrobiłaś nie potrzebne zamieszanie , zastanów się . TEMAT DO ZAMKNIĘCIA .

Prosiaczek_flmweb

Widzę, że nadal się boczysz - trudno. I niepotrzebnie. To nie ja narobiłam zamieszania, ale Ty, pisząc z błędem a potem ciskając się, zamiast odpowiedzieć jak np. Grisznik. Niestety, odpowiadamy za to, co piszemy i nie ma tak, że wszyscy zapomną.
Tematu nikt Ci nie zamknie od napisania, musisz go zgłosić administracji. Niestety, odpowiadamy za to, co piszemy i nie ma tak, że wszyscy zapomną. Trzeba odznaczyć "zgłoszenie do usunięcia" na samej górze, w poście tytułowym.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Prosiaczek_flmweb

Współczuję Twojej uczelni...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Szarobure

Mam taką nadzieję , co za moja zachowanie było oczywiście nie dojrzałe aczkolwiek spróbuj zrozumieć moja frustrację z mojej strony - Zakładasz temat wszytko ok , a tu Ni z gruchy ni z pietruchy po 6 mies ktoś poprawia mnie za jeden śmieszny błąd w sposób zadzierający nos . Cóż skończmy naszą dyskusję w kolorowych barwach . Pozdr.

Prosiaczek_flmweb

Fakt, moje maniery gramatycznego nazisty też mogły być źle odebrane. Na pewno nie chciałam zadzierać nosa, ale rzeczywiście ktoś mógł tak pomyśleć. Podaję łapę na zgodę i obiecuję powstrzymać zapędy grammar nazi.
A co do klonów, niektórzy robią sobie tatuaże wewnątrz oka - na powiece na przykład, ale w środku.. Jak zobaczyłam te kropki w filmie, od razu mi się skojarzyło. Wam też?

ocenił(a) film na 8
Szarobure

Widziałem te te tatuaże i nie pochwalam tego ale każdy ma swoje ,,zachcianki'' . Pierwsze o czym pomyślałem to , że wygląda to jak krosta :-)

Prosiaczek_flmweb

MI to wygląda jak wylew podskórny :P

ocenił(a) film na 7
Prosiaczek_flmweb

Nie można zakładać, że każdy ogląda wszystko w tym samym momencie i jeśli coś obejrzy 6 miesięcy później niż Ty, to nie zajrzy i nie skomentuje ;)

To niekoniecznie jest odgrzewanie, ale po prostu - to jest rozmowa rozciągnięta w czasie i na to się nie da nic poradzić.

A o tatuażach nie słyszałem.

grisznik

Najwazniejsze, ze Prosiaczek przeprosił, ja też i jest pokój z kuchnią. I już wszyscy są grzeczni.

No są takie tautaże. Serio. Ludzie robią sobie wzory na powiekach, albo nawet na samej gałce ocznej. :P

ocenił(a) film na 6
grisznik

Nic podobnego, w Krakowie sie mowi "obejrzal".