Film warto objrzeć. To absolutnie nie ulega wątpliwości, cudne ujęcia plenerowe, udani
aktorzy a co ciekawe film trzyma w napięciu mimo że jest schematyczny (chociaż finał jest
nawet oryginalny) i opiewa w zaskoczenia. Zobacz.
Film warty polecenia, piękne zdjęcia, świetne plenery i wkomponowana muzyka są tłem do ukazania zachowań ludzkich.Nie jest sztampowy, przewidywalny, czy schematyczny.Zaskakuje i zachęca do przemyśleń.
A ja powiem tak, obraz przez pierwsze 30 minut genialnie prowadzony, piękne tereny świetna muzyka i ciekawy pomysł na film. Niestety im dalej tym gorzej i schematyczniej a nawet irytująco.... Główni bohaterowie oczywiście zaczynają zachowywać się idiotycznie. Killerzy początkowo doskonali strzelcy i zabójcy, oczywiście jak przychodzi do pojedynku z botoksową "Melissa George" nasi oprawcy zaczynają być wolni i zezowaci w strzelaniu. (wyjątek jeśli nie strzelają do naszej bohaterki), pistolety się zacinają ręka drży itp. Zaskakujące zakończenie? prozę wyjaśnić co w nim było zaskakujące?... Moja Ocena 5/10 szkoda może dlatego, że widziałem wiele już podobnych filmów i lepiej wykonanych do tego. Polecam film o myśliwych. http://www.filmweb.pl/film/Rey+de+la+monta%C3%B1a%2C+El-2007-488635 Ostrzegam, że to jest dramat i akcji aż tyle nie ma ale zaskakuje co najmniej dwa razy pozdrawiam