PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563280}

Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
2012
5,6 55 tys. ocen
5,6 10 1 54676
3,7 19 krytyków
Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D
powrót do forum filmu Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

Słuszna uwaga w recenzji redakcji - film bardzo cierpi, że potraktowano go aż tak poważnie. Bądźmy szczerzy, o ile sam pomysł jest dość ciekawy i ze sporym potencjałem (mimo, że jednocześnie może być uznany za idiotyczny łamane przez głupi - ale właśnie takie często okazują się być najlepsze), o tyle opowiadanie o prezydencie USA koszącym zastępy zimnokrwistych siekierą tak całkowicie na serio musi dać efekt iście komiczny. No i stało się, ciężko nie spoglądać na akcję z rosnącym zażenowaniem i głupawym uśmieszkiem pod nosem. Akcję, powiedzmy sobie szczerze, niespecjalnie umiejętnie poprowadzoną. Fabuła od strony czysto technicznej kuleje przez jej ogromne porozdzieranie, braku jakiejś większej kondensacji i skupienia na jakimś jednym fragmencie - skaczemy od Lincolna jak dziecięciem był, aż po ostatnie dni życia, lecz ani jednej chwili nie poświęcono większej uwagi - przez to ogląda się to dość ciężko i nieprzyjemnie, a w akcję nie angażuje w ogóle. No ale efekty... Bekmambetow potrafi zrobić to naprawdę cudownie, według mnie jego filmy akurat po tym względem nie tylko konkurują, ale i wygrywają z najlepszymi - również dlatego że to nie jest typowe 'holiłódzkie bumbum', ale ma to sporo artyzmu, swojego charakterystycznego uroku i malowniczości. I tylko żal, że akurat reszta filmu nie jest specjalnie strawna.

ocenił(a) film na 3
Kruczysko

mi ten film się wcale nie podobał. Mógłby być bardziej ciekawy gdyby nie wprowadzono wątku wampirzego... Z resztą myślę tak sobie, że gdyby taki Lincoln wystąpił w TVD to był by nawet postrachem Klausa. Ale film nie przypadł mi do gustu

ocenił(a) film na 5
Kruczysko

Też miałem dać po godzinie filmu ocenę na poziomie czwóreczki ale ostatnie 45 min.było naprawdę na dobrym poziomie nawet efekty były lepiej wmontowane w film niż wcześniej i gdyby nie głupi początek oraz słowa wypowiedziane pod koniec filmu przez Abrahama dotyczące jak to Amerykanie są wielce wspaniali i jak ludzko dobrzy przez co wampiry pouciekały do krajów złych nie mających takiej siły i takiego oddania jak my amerykanie!!!,to było tak żałosne że aż mi się śmiać chciało z tej kolejnej papki o wielkiej Ameryce.Z powodu takich głupot i takich minusów i plusów dałem ocenę na poziomie filmu 5/10.