PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563280}

Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
2012
5,6 55 tys. ocen
5,6 10 1 54676
3,7 19 krytyków
Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D
powrót do forum filmu Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

Błąd 

ocenił(a) film na 6

Film robi wrażenie pod względem dopracowania niemalże każdego szczegółu od kostiumów po scenografię, ale jeśli robi się film o wampirach to pasowałoby przestrzegać reguł, które przyjęło się na początku filmu. A mianowicie odbicia wampirów. Na początku filmu w jednym z barów wampir nie odbija się w lustrze co jest standardem jeśli chodzi o uniwersum wampirów, ale w 54m47s na "balu wampirów" odbicia wampirów są widoczne w drzwiach przy zbliżeniu na Josuha stojącego za tymi drzwiami. Myślę, że odbicia wampirów są widoczne nie przez nieuwagę operatora kamery czy montażysty ale jest to świadomy zabieg - kamera się nie odbija więc ktoś pracował przy tym ujęciu i mógł się domyślić, że odbijać powinien się tylko Lincoln. Wpadka?
http://img14.imageshack.us/img14/685/lincnb.jpg
W ruchu te odbicia są lepiej widoczne niż na obrazku ;-)

ocenił(a) film na 6
KaeM_4

Następny głupi błąd
http://img715.imageshack.us/img715/6462/kulaf.jpg
Ciekawe jak rewolwer wystrzeli okrągły, srebrny śrut kiedy taki rewolwer jest na naboje z prochem...

ocenił(a) film na 6
KaeM_4

No nie tylko Lincoln powinien sie odbijac bo byli tam tez niewolnicy, ktorzy nie byli wampirami ... raczej byli posilkiem na balu :) Tak wiec tutaj maly blad dla Ciebie ...

ocenił(a) film na 6
BigRo

to o czym piszę to są na pewno odbicia wampirów bo nawet jeden, którego widać w odbiciu "sfruwa" z góry chyba ze schodów ;-) odbicia w lustrze to odbicia wampirów, które zmierzały do ataku na Lincolna

ocenił(a) film na 6
KaeM_4

Prosze nauczyc sie czytania ze zrozumieniem ... ja nie zaprzeczylem ze wampiry sie tam nie odbijaly, tak jak to slusznie zauwazyles ... Zwrocilem wylacznie uwage na: "kamera się nie odbija więc ktoś pracował przy tym ujęciu i mógł się domyślić, że odbijać powinien się tylko Lincol". Po za wampirami i wparowujacycm lincolnem byli tam tez czarn niewolnicy w roli partnerow do tanca oraz glownego dania ... i akurat oni jak najbardziej powinni sie odbijac, nie tylko Lincoln.

Podsumowujac: WAMPIRY NIE, NIEWOLNICY I LINCOLN TAK ... no a w filmie mamy niestety wszystkich :)

ocenił(a) film na 6
BigRo

Az wlaczylem film ... hmm chyba ze piszesz wylacznie o scenie walki pomijajac scene z przed 30sek w ktorej Lincoln i Joshua zagladaja przez okno do willi i ogladaja bal ??

ocenił(a) film na 6
BigRo

No tak, miałem na myśli moment kiedy wampiry zauważyli/ły(?) Lincolna i zaczęli zmierzać w jego stronę, tj. w stronę drzwi. Wydawało mi się, że ci zmuszeni do tańca niewolnicy w tej chwili pouciekali więc akurat ich odbić tam nie powinno być. Nie mam już filmu żeby sprawdzić ;-)

ocenił(a) film na 6
KaeM_4

W trakcie walki nie ma juz chyba niewolnikow ... jedynie czarny przyjaciel Lincolna ... Ogolnie cala ta scena jest niezbyt dograna :)

BigRo

Do waszych wypowiedzi dodam jeszcze, że dawno nie widziałam takiego słabego filmu o wampirach nawet Zmierzch był o niebo lepszy : D

ocenił(a) film na 6
aanitaa

Przynajmniej nie błyszczeli się w słońcu jak jednorożce.