Film robi wrażenie pod względem dopracowania niemalże każdego szczegółu od kostiumów po scenografię, ale jeśli robi się film o wampirach to pasowałoby przestrzegać reguł, które przyjęło się na początku filmu. A mianowicie odbicia wampirów. Na początku filmu w jednym z barów wampir nie odbija się w lustrze co jest standardem jeśli chodzi o uniwersum wampirów, ale w 54m47s na "balu wampirów" odbicia wampirów są widoczne w drzwiach przy zbliżeniu na Josuha stojącego za tymi drzwiami. Myślę, że odbicia wampirów są widoczne nie przez nieuwagę operatora kamery czy montażysty ale jest to świadomy zabieg - kamera się nie odbija więc ktoś pracował przy tym ujęciu i mógł się domyślić, że odbijać powinien się tylko Lincoln. Wpadka?
http://img14.imageshack.us/img14/685/lincnb.jpg
W ruchu te odbicia są lepiej widoczne niż na obrazku ;-)
Następny głupi błąd
http://img715.imageshack.us/img715/6462/kulaf.jpg
Ciekawe jak rewolwer wystrzeli okrągły, srebrny śrut kiedy taki rewolwer jest na naboje z prochem...
No nie tylko Lincoln powinien sie odbijac bo byli tam tez niewolnicy, ktorzy nie byli wampirami ... raczej byli posilkiem na balu :) Tak wiec tutaj maly blad dla Ciebie ...
to o czym piszę to są na pewno odbicia wampirów bo nawet jeden, którego widać w odbiciu "sfruwa" z góry chyba ze schodów ;-) odbicia w lustrze to odbicia wampirów, które zmierzały do ataku na Lincolna
Prosze nauczyc sie czytania ze zrozumieniem ... ja nie zaprzeczylem ze wampiry sie tam nie odbijaly, tak jak to slusznie zauwazyles ... Zwrocilem wylacznie uwage na: "kamera się nie odbija więc ktoś pracował przy tym ujęciu i mógł się domyślić, że odbijać powinien się tylko Lincol". Po za wampirami i wparowujacycm lincolnem byli tam tez czarn niewolnicy w roli partnerow do tanca oraz glownego dania ... i akurat oni jak najbardziej powinni sie odbijac, nie tylko Lincoln.
Podsumowujac: WAMPIRY NIE, NIEWOLNICY I LINCOLN TAK ... no a w filmie mamy niestety wszystkich :)
Az wlaczylem film ... hmm chyba ze piszesz wylacznie o scenie walki pomijajac scene z przed 30sek w ktorej Lincoln i Joshua zagladaja przez okno do willi i ogladaja bal ??
No tak, miałem na myśli moment kiedy wampiry zauważyli/ły(?) Lincolna i zaczęli zmierzać w jego stronę, tj. w stronę drzwi. Wydawało mi się, że ci zmuszeni do tańca niewolnicy w tej chwili pouciekali więc akurat ich odbić tam nie powinno być. Nie mam już filmu żeby sprawdzić ;-)
W trakcie walki nie ma juz chyba niewolnikow ... jedynie czarny przyjaciel Lincolna ... Ogolnie cala ta scena jest niezbyt dograna :)
Do waszych wypowiedzi dodam jeszcze, że dawno nie widziałam takiego słabego filmu o wampirach nawet Zmierzch był o niebo lepszy : D