Na histori się nie znam więc wcześniej o tym człowieku nie słyszałem, ale się okazuje, że do dobry wariat był. Ciekawe ile w tym filmie jest prawdy.
Jak mnie wkurzają takie mądrale, co zamiast odpowiedzieć na pytanie się wymądrzają typu "jak można tego nie wiedzieć" itd. Nie, nie żartuję, pytam na serio.
Nie no, w sumie to nie do końca prawda jest w tym filmie. W rzeczywistości kolo polował raczej na wilkołaki, ale wiesz, teraz taka moda, to je zmieniono na wampiry.
Pozdrawiam!
czy ty sobie żarty robisz? czego was uczą w tych szkołach? Przeciez Lincoln to postać fikcyjna.
pozdrawiam
Heh. Bo kumpel mi powiedział, że on niby naprawde był prezydentem. Czyli widzę, że sobie ze mnie żartował :) A szkoda, bo fajnie by było gdyby taki gość istniał naprawdę.
Hmm, not sure if troll or just stupid. ;) A, zrobię mały wykład. Abraham Lincoln faktycznie był prezydentem USA, faktycznie nosił równie stylową brodę i cylinder, rzeczywiście był w teatrze (z tym, że w nim zginął w zamachu) i... to by było tyle, jeśli chodzi o fakty dotyczące Lincolna, ukazane w tym filmie. Nota bene, przeglądając komentarze na YT natrafiłem na kilka, w których użytkownicy wyrażali nadzieję, że Amerykanie nigdy nie zobaczą tego filmu, bo gotowi pomyśleć, że to prawda historyczna i ich prezydent rzeczywiście rąbał graby jednym uderzeniem siekiery. ;)
He,he i mówi to przedstawiciel narodu uważane powszechnie na świecie za kmiotów a najlepszym razie mało rozgarniętych. zanim zacznie dowcipkować o innych dowiedz się co o tobie mówią. Wszędziej sa ludzie bardziej rozgranięci i mniej ale amerykanom nie można niestety tego przypiąć jak by chciało większośc Polaków bo to oni ostatnie sto lat pchja naszą cywilizacje do przodu a poziomie inteligencji nie świadaczą osiągnięcia gdzie np poziom uczelni okresla się ilością wykładajacych noblistów albo otzrymanych nagród przez absolwentów. czy zdajesz sobie sprawe że pojhedyńcze uczelnie konkurujace w USA o ta palmę pierszeństwa maj po kilkudziesięciu noblistów w dorobku. A tak z ciekawości ilu noblistów ma Polska jako cały kraj? czy wiesz że najlepsza polska uczelnia zjeła prawie ostatnie 400 miejsce w rankinku? I co byś nie powiedział i jakikolwiek byc nie wzioł ranking to zawsze podkreslano że amerykanskie uczelnie i ich dorobki śa najwyższe i daleko europejskim uczelniom do nich. Poczytaj o rankingu szangchajskim czy innych opozycyjnych do niego a wynik będzie ten sam. Ludzie są różni a jedno rózni nas bardzo od amerykanów. Mniemanie o sobie które u przcietnego Polak bieje na głowe Amerykanina szkoda że to nie poparte ani osiagnięciami gospodarczymi czy naukowymi. Znam na co dzień Amerykanów i ciągle mnie zaskakują i ujmują życzliwościa uprzejmością a nawet skromnością której możemy się od nich uczyć i mowa a mówię o zwykłych szarych ludziach.
A Ty przedstawicielem "tego narodu" nie jesteś? Być może, bo pisać po polsku z pewnością nie potrafisz. Z resztą Twoja wypowiedź nie wymaga specjalnego komentowania, każdy widzi co się dzieje.
O ja ... weź wyjdź mi z auta -_- . Człowieku ile ty masz lat , 8 ? Nigdy nie słyszałeś O drugim najsłynniejszym po Kennedym (który przeleciał tyle panienek że dla każdego Polaka który znał by tę liczbę to kopara by mu się w ziemie schowała ) prezydencie USA , Lincolnie ... To taki pan który lubił chodzić w cylinderku i jego podobiznę którą "wykuto" dynamitem można podziwiać na jednym ze zboczy góry Ruchmore . Lekcja historii... ;]
Ludzie, naprawdę nie wyczuliście w jego poście ironii? Może w takim razie zamiast na lekcje historii powinno się Was wysyłać na jakąś naukę dystansu ;) Gdyby Cię ktoś zapytał czy mleko jest od krowy, bo tak słyszał ale jakoś nie wierzy, to też odpowiedziałbyś mu na serio myśląc, że ktoś mógłby być tak głupi? ;) To gratuluje stary, talon na balon jest Twój ;)