PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563280}

Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
2012
5,6 55 tys. ocen
5,6 10 1 54676
3,7 19 krytyków
Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D
powrót do forum filmu Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D

genialna komedia, tylko trzeba go oglądać z przymrużeniem oka- jak na przykład siekiera
rozwalająca wszystko i wszystkich

amb05

Genialna? To czemu tylko 4 gwiazdki ("ujdzie")??

ocenił(a) film na 4
wawu

chciałam 1 postawić- jako nieporozumienie

ocenił(a) film na 4
amb05

bo niestety, film był przewidywalny, pomysł hmmm... nie skomentuje, jedynie mój czarny humor uratował mnie przed wydłubaniem sobie oczu w trakcie oglądania lub strzeleniem kulki w głowę

ocenił(a) film na 3
amb05

O! widzę, że będę musiał dokupić kilka browarów więcej przed seansem;-)
Zamierzałem zasiąść z jednym - Filmweb to potęga.

ocenił(a) film na 4
Mariusz_760301

ooo i bardzo dobrze robisz- przynajmniej wtedy się pośmiejesz- na trzeźwo- nie polecam

ocenił(a) film na 3
amb05

No i już ;-)
Ameryka to kraj wolny od wampirów ;-))
Niewolnictwo było tylko po to by zapewnić świeżą krew.

Zaczynam już kumać dlaczego amerykanie są strażnikiem świata.
Wampiry się po nim rozpełzły - na pewno siedzą teraz w Al Kaidzie.

Kawał dobrego kina historycznego;-)

ocenił(a) film na 4
Mariusz_760301

nooo bo przecież film jest oparty na faktach autentycznych:D

ocenił(a) film na 3
amb05

Teraz już wiem dlaczego Lincoln rósł przez całe życie - to od machania siekierą.

BTW - reżyser zapewne nienawidzi USA ;-) kręcąc takie filmy.
Jest Rosjaninem i jawnie kpi z ameryki - bardzo mi się to podoba.

Ciekawe ilu mądrych inaczej odczyta ten film jako odkrycie roku?
Rusek ma jaja kręcąc coś takiego.

ocenił(a) film na 4
Mariusz_760301

facet po straży dziennej i straży nocnej bierze się za Lincolna ganiającego za wampirami- to na pewno była kpina

ocenił(a) film na 3
amb05

Jawna kpina - ciekawe jak szanowna akademia filmowa przyjmie ten patriotyczny film? ;-)

ocenił(a) film na 4
Mariusz_760301

jedyna rada- ekskomunika

ocenił(a) film na 3
amb05

haha dobra rada na 'na trzeźwo nie polecam' xd sie usmialam no,ale zgadzam sie ;p
Rozwalil mnie ten caly Lincoln z ta siekiera,ale badziew ;p

ocenił(a) film na 9
amb05

Nie rozumiem co w tym filmie miało by być nieporozumieniem. Film jest niespójny? Spodziewałaś się po nim czegoś innego? (Swoją sprawą ciekawe czego, tytuł jest bardzo wymowny...) Czego konkretnie się po tym filmie spodziewałaś, a nie znalazłaś w nim tego?

ocenił(a) film na 4
Heavy_Metal_89

kac wawa też był teoretycznie spójny

ocenił(a) film na 9
amb05

Na pytanie "co w tym filmie jest nieporozumieniem" odpowiadasz "kac wawa też był teoretycznie spójny".
Tak to my się nie dogadamy.

ocenił(a) film na 4
Heavy_Metal_89

hmmm- nie zrozumiałeś- to, że film był spójny, to nie znaczy, że powinien w ogóle powstać (i tu odniesienie do kac wawa), obejrzałam ten film, gdyż nie chciałabym oceniać niczego po okładce, czy tytule, powiedziałam sobie: "hmmm... może będzie coś śmiesznego, coś zaskakującego, coś świeżego"- w końcu czegoś takiego oczekiwałabym od kogoś, kto twierdzi, że prezydent USA był pogromcą wampirów, niestety życie to szybko zakwestionowało

ocenił(a) film na 9
amb05

Cóż o poczuciu humoru się nie dyskutuje, ale jak dla mnie scena skakania po biegnących koniach była całkiem udana. Podobnie z zabiciem wampira za pomocą noża trzymanego w zębach- majstersztyk. Sama idea transportowania srebra na front i w ogóle zgrabne wplecenie wampirów w historię wojny secesyjnej... Lincoln w swoich przemówieniach stwierdzał "Głosy są silniejsze od kul", wniosek? Nie lubi broni palnej! Wniosek 2? Skoro nie broń palna, to koniecznie siekiera, posrebrzana. Tych rzeczy się lepiej wymyślić nie dało i tyle.
Takie jest to kino, nie musisz go lubić, nie musisz go oglądać.

ocenił(a) film na 4
Heavy_Metal_89

dobrze- skoro nie lubił broni palnej- to dlaczego siekiera strzelała?

ocenił(a) film na 4
amb05

a poza tym, jeśli by to określić jako komedia/ akcja to czemu nie- ale nie akcja/ horror- jeśli przerobić pewne wątki na typowo komediowe- film faktycznie byłby bardzo dobry- ale niestety nastąpiło tu pomieszanie z poplątaniem nie wiadomo czy jest to komedia, czy horror- film po prostu budzi mieszane uczucia

ocenił(a) film na 9
amb05

Doskonale wiadomo- komedia, horror, akcja. Wyraźnie występują elementy każdego z tych gatunków.
A to, że w tle nie ma podłożonego śmiechu publiczności, to nie znaczy, że pościg po karkach biegnących koni nie jest żartem.
A jeśli chodzi o jednostrzałowy karabin w siekierze- plan B.

ocenił(a) film na 4
Heavy_Metal_89

wiesz... zgodzę się, że brak podłożonego śmiechu nie znaczy, że to nie żart, aczkolwiek dla mnie film nie był spójny, w sensie harmonijny- te wszystkie kategorie nie współgrały ze sobą, zamiast pięknie się wiązać, gryzły się ze sobą- przynajmniej w moim odczuciu- jeśli tobie się podobało, spoko- film się ocenia subiektywnie

ocenił(a) film na 1
amb05

spodziewałem się jakiejś lekkostrawnej papki, ale nie takiego gwałtu na mózgownicy, w swojej kategorii majstersztyk

ocenił(a) film na 4
JacekKostrzewa

niestety nie ma kategorii "mózgotrzep" ,a szkoda:P

ocenił(a) film na 1
amb05

w pewnych kręgach funkcjonuje bardzo podobne określenie na słodkie owocowe wino z podwyższoną zawartością pirosiarczanu, nie chciałbym jednak obrazić szlachetnego trunku i braci sommelierów przez uciekanie się do jakichś, zupełnie nieoczywistych analogii