Nie no, ale na serio Tim Burton jako producent? Hmm, to może być ciekawsze niż się wydaje...
Cóż, pomimo <sarcasm_on>HITU<sarcasm_off> "Jesus Christ Vampire Hunter" być może się skuszę, ale tylko przez wzgląd na mój sentyment do filmów Burtona... Oby nie zrobił z tego czegoś takiego, jak "Alicja w krainie czarów"
filmy Burtona zawsze (ok - prawie zawsze) mają ten specyficzny klimat, ale LUDZIE - WIDZIELIŚCIE MIĘDZYNARODOWĄ WERSJĘ ZAWIASTUNU?! TO JAKAŚ KPINA
Ale pamiętajmy, że Burton jest tu tylko producentem, więc za bardzo na jakośc/klimat tego filmu nie wpłynie. Może być podobnie jak w przypadku filmu 9, gdzie też sprawował rolę producenta.
Ogólnie i tak czekam na ten film bo wątek Lincolna jako pogromcy straszydeł przewinął się w kinematografii(przynajmniej raz - The AMazing Screw-On Head).
co do produkcji Burtona to można jeszcze spojrzeć na Miasteczko Halloween
ale "nadzieja matką głupich" - niestety
Z tym, że jednak Halloween było pomysłem Burtona, czuwał nad projektem i bł w niego mocno zaangażowany, niestety nie mógł być reżyserem gdyż miałna głowie inne projekty, (Powrót Batmana). Mi bardziej przypomina sytuację z filmem 9.
Ogólnie international trailer tez mnie zawiódł, ten film wydaje mi się jakiś taki miałki... Ale czas pokaże.