Lubię takie mroczne klimaty gdzie pojawiają się wampiry ale czy nie są one już przedawkowane
po tej modzie od czasów Zmierzchu itp? W sumie to byłam zaskoczona tytułem bo... dawny
prezydent USA i wampiry? Czy to nie za bardzo ryzykowne połączenie?
szczerze powiedziawszy to pierwszą rzeczą jaka zaintrygowała mnie w tym filmie też był tytuł. no bo nie łatwo wyobrazić sobie prezydenta USA tropiącego wampiry ^^ wydaje się trochę zabawne, ale ogólnie film wypadł bardzo dobrze ;) jest niezły klimat, efektowne walki, świetne efekty specjalne (choć scena z końmi trochę przesadzona), obsada dobrana genialnie, a sam Benjamin Walker wypadł naprawdę dobrze w roli Lincolna. do filmu trzeba podejść pół żartem pół serio, ale niezaprzeczalnym plusem jest to, że wampiry nie są w żaden sposób podobne do tych ze 'Zmierzchu' ;)
mam nadzieję że pomogłam :) pozdrawiam
w dużej mierze się z Tobą zgodzę. rzeczywiście efekty były całkiem niezłe, scena z końmi -fakt - bardzo przesadzona. Ale akurat mnie tytuł bardziej zniechęcał niż zachęcał. Dla mnie kompletnie nie trafiona postać łowcy wampirów jako przyszłego prezydenta USA. Osobiście dla mnie to absurd i to psuło mi oglądanie. kto w ogóle wpadł na taki pomysł!! nie mogę tego przecierpieć xD Po za tym momentami nudno i tylko Dominic Cooper się obronił.
jak dla mnie jeden z najgłupszych filmów jaki ostatnio widziałem nie wytrwałem do końca nie polecam jeden wielki chaos
Produkcja zrobiniona tylko po to aby na niej zarobic i pewnie sie udalo bo wampiry to teraz bardzo modny temat i nie zaprzeczam tez lubie tego typu filmy,ale to ? nie no ja tez nie wytrwalam do konca i nawet mnie nie interesuje co tam bylo dalej,ale strata czasu, tez nie polecam ;p