Naprawdę niezły film. Byłem ciekawy jak wkomponują Lincolna do walki z wampirami. I wyszło nawet fajnie. I nie ma co się doszukiwać podtekstów. Dobry film rozrywkowy i już
dobra rozrywka i dobre połączenie wątków historycznych z fantasy oraz horrorem. ciekawa fabuła i jest kilka zwrotów akcji. całości uzupełniają - tu i ówdzie - mądre teksty i nieśmiertelne idee
a żeby jeszcze nacieszyć oko, to są tu też fajne sceny walki i efekty
czekałem na ten film i nie zawiodłem się
Zgadzam sie z przedmowcami swietna akcja ciekawa fabula i efekty na wysokim poziomie polecam ludziom szukajacych dobrej zabawy
No mi się zdaje że G.W.Bush już szybciej... W Iraku i w Awganistanie pewnie się pochowały wampiry :D
Też się mile zaskoczyłam. Nastawiałam się na gniot, a tu film był spójny i nawet fakt, że Lincoln zabijał wampiry nie wydawał się jakoś niedorzeczny o ile podeszło się to tego jak do czystej rozrywki.
Film również zaskoczył mnie pozytywnie. Blade to to nie był, ale i tak dał rade. Podobna fabuła występowała już wiele razy. Efekty na wysokim poziomie. Akcja prawie cały czas. Nie było jakiś rażących niedorzecznych scen. Z mojej strony film naprawdę polecam. Jeżeli ktoś się nastawia na akcje to znajdzie tu czego szukał.
Czasami lekka przesada np. scena z pociągiem ale jako że film jest przygodowy wymiatało wszystko:)
Zgadzam, bardzo dobry film a dzisiaj o to nie łatwo, dobre sceny batalistyczne, mamy jakąś tam historie i w końcu Vampiry które są Vampirami - dobrze się ogląda. Chyba najlepsze wydanie Vampirów ostatnich lat - spokojnie na równi z Prist.
Przyłączam się do was, jeden lepszych filmów tego typu czyli przygodowo, sc fi trochę horroru , oglądało mi się go naprawdę przyjemnie, ciesze się że ludzie kręcą takie bajeczki , nie przy każdym filmie należy wszytsko mocno rozkminiać, czasami należy się lekko " i zrelaksować" a ten film to doskonała rzecz to takiego właśnie relaksu