z czystym sumieniem daje 9/10. Pomimo ze nie lubie starych filmow ten jest napawde znakomity i wart polecenia. Mrs. Robinson jest po prostu cudowna :) daje niezwykla lekcje uwodzenia. Nie wspomne o muzyce, bo chyba wszystkim Wam sie podoba :) jednak ja najmilej wspominam piosenke pt Scarborough fair. I to ona jest moim zdaniem najlepsza w calym filmie :) po prostu piekna. Zaraz po niej oczywiscie The Beastles Mrs.Robinson ;)
Muzyka jest boska :):)
JESZCZE nie lubie :) zaczynam sie do nich przekonywac. Zafundowalam sobie pare seansow i zobaczymy co z tego wyjdzie. W kazdym razie Absolwent jest wspanialym filmem i ma niesamowity klimat, ktory trudno znalezc we "wspolczesnych" filmach. Pozdrawiam.
skoro taki dobry jest to czemu nie dasz 10/10 :)
ten klimat został osiągnięty głównie dzięki muzyce, tyle że mam kilka zastrzeżeń do wcześniejszych wyowiedzi: Sound of silence (brzmienie ciszy)
i większośc utworów w filmie jest autorstwa niepowtarzalnego duetu Simon & Garfunkel. i to ta najlepsza większośc. nie ma tam żadnych Beatlesów
i ze swojej strony mogę jeszcze polecic jeden utworek S & G, który nie jest aż tak wyeksponowany w filmie jak Scarborough Fair, mianowicie April come she will (przed sceną z basenem i materacem)