Absolwent

The Graduate
1967
7,9 86 tys. ocen
7,9 10 1 85525
8,2 61 krytyków
Absolwent
powrót do forum filmu Absolwent

na łeb na szyje

ocenił(a) film na 9

Film strasznie leci w dół w top100.niedawno piastował szczytne miejsce w pierwszej 30 a dziś koło 90 i niedługo wypadnie z zestawienia.

ocenił(a) film na 9
None200

To już 30 miejsce miał?
Od jakiegoś czasu przeglądam topkę i też zauważyłem, że Absolwent toczy się na dół listy i - masz rację - niedługo wypadnie z zestawienia.
Tak, ranking FW nic nie znaczy, ale...
Rozumiem, że w top 100 jest Efekt Motyla - kiedyś był w top 5 (nie?) i ma wręcz fanatycznych fanów. Ale taki 'Człowiek w ogniu' czy 'Pamiętnik'? Nie oglądałem tych filmów, więc właściwie nie mogę oceniać na ile zasługują... Ale wystarczą mi dwie recenzje i średnia ocen na innym portalu filmowym, żeby się dowiedzieć, że ten film jest Dobry. I bardzo mało osób uważa, że zasługuje na top 100. Tylko że te filmy nie mają wielu przeciwników, więc nie były mniej lub bardziej sztucznie obniżane...
Dochodzę do wniosku, że aby trafić na filmwebową topkę trzeba mieć farta.

Jest też prawdą, że wiele filmów uznanych nie przekroczyło bariery 1000 głosów, stąd braki na liście. Gorzej, że wiele z tych, co przekroczyło ma miejsce stosunkowo odległe... (Metropolis, Dyktator, Bergman x2 [nie widziałem, mówię w ciemno], Nosferatu i różne takie...)

/o, Śniadanie u Tiffany'ego przez... miesiąc (?) spadło ponad 50 miejsc... a to film nadający się i pasujący na Filmweb... chyba/

ocenił(a) film na 10
Gnat

Człowiek w ogniu i Pamietnik to bardzo dobre filmy i jakby sie uprzeć to można by je zestawić w top 100 ale Efekt motyla to gówno nad gówna i powinien być w pierwszej setce ale najgorszych filmów jakie nakręcono!!! dzieciakom wydaje się że ten film jest super fajny bo orginalny a on jest po prostu głupi i na siłe pokomplikowany..
Absolwent zaś powinien być spokojnie w w pierwszej dwudziestce!!!

ocenił(a) film na 9
kubem4

Stało się.. poza top100.
Ranking top 100 nie świadczy o wartości filmów lecz o gustach i stopniu wyrobienia filmowego Polaków.Dlatego szkoda że absolwent tak spadł.

użytkownik usunięty
None200

A szkoda, wielka szkoda bo film jest świetny :) Jest to najlepszy chyba film z Hoffmanem.

ocenił(a) film na 10
None200

no już wypad z top100 ; (
a szkoda bo film na serio genialny.