Czytałam książkę, która jest po prostu cudowna i zastanawiam się czy obejrzeć film. Warto?
Niestety już jestem negatywnie nastawiona po recenzjach oraz odtwórcy Adama.. Jak można spieprzyc tak postać...
Czytałam później oglądałam, książka o niebo lepsza, założyłam post jakiś czas temu w którym już to pisałam...
Nie czytałam, ale książki zazwyczaj są lepsze, choć nie w każdym przypadku oczywiście. Ten aktor grający Adama uroczy!:)
Film typowo w amerykańskim stylu. Schemat taki jak zawsze. Można obejrzeć jak nie chce się akurat niczego ambitnego. Tylko tyle. I nawet śmieszny czasem. 4/10
Film można zobaczyć ale nie robi żadnego szału.Miło się ogląda, można się troszeczkę pośmiać. Aktor, który gra Adama jest bardzo fajny :) Oczywiście książka jest lepsza.
Książka jest świetna :D Bardzo śmieszna i postaci bardzo fajnie ukazane, zgrane to wszystko, czytając normalnie wyobrażałam sobie miny Ryden podczas rozmów z babcią, rodziców, nawet hot scena z Davidem... Ale to żadna nowość, ksiązka działa na wyobraźnie i nikt nie zaprzeczy, w filmie jak zwykle wyszło gorzej, ale nie ma tragedii... Na plus jest to, że jest to w miarę wierna adaptacja, wiadomo, że dialogi nie wszystkie przebiegały tak samo, ale tego nawet się nie czepiam, chodzi mi o ocałośc fabuły, zgodna z kasiążką :)
Książka 8/10, film 4/10 :D