PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259149}
7,3 33 tys. ocen
7,3 10 1 32679
6,6 19 krytyków
Across the Universe
powrót do forum filmu Across the Universe

Mam pytanie: kiedy wyjdzie DVD "Across..." w Polsce?

ocenił(a) film na 10
sleep54

wiem, że w stanach już wyszło, ale nie mogę znaleść kiedy będzie w Polsce. Też czekam :)

natalia_13

O, to miło ze w Stanach już jest, może doczekamy jeszcze w tym roku;]

ocenił(a) film na 10
zgelka

Niedługo powinno się pojawić w Polsce. Z drugiej strony dystrybutor nie postarał się w przypadku rozprowadzenie tego filmu po kinach więc w sprawie DVD też nie ma co się spodziewać cudów. Bądźmy dobrej myśli.

Mr_Mey

wie ktoś może w końcu kiedy? Już coś długo nie ma i jakoś nie zapowiada się :///

fikurek

Gdzieś wyczytałam, że najprawdopodobniej 9 czerwca ma się ukazać na DVD :)

Kasia__1990

oj oby, bo ja już nie mogę się doczekać... :D

ocenił(a) film na 9
sleep54

Na stronie wypozyczalni Videoworld jest właśnie data 9 czerwca, dystrybutorem filmu na DVD jest Imperial, ale w zapowiedziach DVd na razie nic nie ma - jakiś news powiniem się ukazać na dniach.

użytkownik usunięty
Sparkling1986

aktualnie na stronie videoworld jest podana data 17.07.2008. tu jest strona http://www.videoworld.pl/index.php?str=8&offset=60&mb=1&mg=1&sort=data_premiery, tytul_polski

ocenił(a) film na 9

Tak, niestety premiera dvd została przeniesiona z czerwca na lipiec. Trochę długo po premierze w kinach - niektóre tytuły Imperial wydaje już po 4 miesiącach.

ocenił(a) film na 9
Sparkling1986

Hmm... A teraz zapowiedź zniknęła :/ Ostatnio jak jakaś zapowiedź zniknęła to już się więcej nie pojawiła :( Nie rozumiem, czemu niektóre filmy mają taki długi okres od premiery kinowej do DVD. Złoty kompas był w kinach 6 grudnia, a do dzisiaj nie ma oficjalnej zapowiedzi na stronie dystrybutora, podobnie z filmem Klub miłośników Jane Austen (premiera 28.12.2007), teraz dochodzi Across the Universe. Rozumiem, że musi upłynąć trochę czasu od premiery kinowej (choć czasami tego czasu jest mało np. Elizabeth:Złoty wiek - 3 miesiące, Czarownica - 3 miesiące), ale nie rozumiem, czemu mamy czekaż 7-8 miesięcy na DVD (czasami tylko do wypożyczalni, do sprzedaży jeszcze później, zwyczaj monolithu i galapagos)?

ocenił(a) film na 10
Sparkling1986

Across the universe było w Polsce w jakiejś znikomej liczbie kin, więc zwlekają z DVD. Mam tylko nadzieję, że jednak zostanie wydane.
W tej sytuacji nawet z dodatku do gazety się ucieszę.

ocenił(a) film na 9
Mr_Mey

Pojawiła się ponownie zapowiedź filmu :) Tym razem data do wypożyczalni to 28 wrzesień.

Sparkling1986

jeeeeejku :/ Już się nastawiłam, że za miesiąc sobie kupię a tu guzik :/ Wczoraj ogladnęłam ten film, ale to nie jest to samo co na DVD. Ehh ale kombinują

ocenił(a) film na 10
Sparkling1986

Eh, no nie pocieszyłeś mnie ;)
Lepsze to jednak niż nic.

ocenił(a) film na 10
Sparkling1986

Warto zauważyć błąd jaki popełniono ( moim zdaniem ). Video World na swojej stronie pisze iż jest to WESTERN
A OTO LINK:
http://www.videoworld.pl/index.php?str=9&mg=1&mb=1&id_zapowiedzi=5427
co do daty wydania, zagadzam się również z niecierpliwością czekam. Był mało znany z tego powodu ponieważ w małej ilości kin można go było zobaczyć. :o) Pozdrawiam

xxxmartyna7

ciekawe jak na stronie videoworld zakwalifikowali gatunek filmu...
western??!! :) :)

ocenił(a) film na 10
ank_2

Jak to przeczytałam, to myślałam że z krzesła spadnę :o), i niby to fachowcy ... :p :p ;p

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
xxxmartyna7

Jeśli kogoś to ciekawi to już mozna kupować wydanie Blu-ray, co ciekawe posiadające polską wersję językową - napisy! Szczegóły:
http://bluedvd.pl/p/pl/bd004/across+the+universe+blu-ray.html

ocenił(a) film na 9
Sparkling1986

Na stronce dystrybutora brak info, a na empik.com już można zamawiać! od 22 sierpnia (jeśli nie przełożą) będzie dostępne na DVD. Wygląda na to, że rzeczywiście tylko 1 płytka:( http://www.empik.com/across-the-universe-film,prod2760003,p

Sparkling1986

w VideoWolrd mi powiedziała babka, że we wrześniu :P

sleep54

Data premiery podana przez Imperial to 08.09.2008

ocenił(a) film na 9
show00

A gdzie to przeczytałeś? Na stronce dystrybutora pisze Wkrótce na DVD, ale nie ma daty...

Sparkling1986

Premiera dvd w wypożyczalniach 08 września 2008, razem z Projekt monster, Gatunek IV. Jestem właścicielem wypożyczalni i dostaje daty premier bezposrednio od dystrybutora.

ocenił(a) film na 8
leon11pa

Co to znaczy: "w wypożyczalniach"? Ta data nie jest równoznaczna z możliwością kupna filmu w sklepie?

wronatoptak

Nie zawsze data premiery w wypożyczalniach pokrywa się z datą pojawienia się tytułu w sklepach. Np. Monolith wszystkie swoje filmy wydaje z miesięcznym opóźnieniem, Galapagos zazwyczaj 2 tygodnie, Imperial bywa różnie czasami są wydawane w tym samym czasie, czasami w sklepach pojawiają się później.

leon11pa

Ja już widziałam to na półce z nowościami w Empiku :)

lost_control

No to trzeba się jutro przejść.
Na stronie też już jest:
http://www.empik.com/across-the-universe-film,prod2760003,p

chwilomysl

No, ja już mam :D
Rewelacyjnie się ogląda :]