6,0 59 tys. ocen
6,0 10 1 59498
6,4 62 krytyków
Ad Astra
powrót do forum filmu Ad Astra

Niestety słabo to wyszło. Liczyłem że Donald Sutherland który zazwyczaj gra cyników i drani będzie miał udział w jakimś twiście fabularnym, że będzie podwójne/potrójne dno, w pewnym momencie może horror sf. No niestety czekałem i się nie doczekałem. Dobrze że w dobie genderowych fast foodów ktoś próbuje zrobić męski film ale tym razem nie wyszło. W ogóle ostatnio brak dobrych filmów sf albo typowe gnioty, względnie dobre choć mało ambitne blockbustery albo nad ambitne nudne produkcje, w których niestety fabuła i scenariusz kuleje - nic pośredniego.
Nie wiem co ten film ma wspólnego z Odyseją nie było ani sztucznej inteligencji ani sztucznej grawitacji ;) - równie dobrze można powiedzieć, że ma wspólne cechy ze strażnikami Galaktyki też latają tu i tam, tak samo ciężko doszukać się związków w Czasem Apokalipsy, który miał jednak dość gęstą i intensywną fabułę - no tutaj niestety wlecze się to niemiłosiernie a najwięcej wspólnego ma raczej z Blade Runner'em 2049.

użytkownik usunięty
TheBadGoodAndUgly

Podaj przykłady genderowych fast foodów.

ocenił(a) film na 4

Chociażby ostatnie Gwiezdne Wojny to przykład topowy i większość filmów katastroficznych z ostatnich 20 lat, podejrzewam że także nowy Terminator - a jak wykreślisz "fast food" to będzie większość kina

użytkownik usunięty
TheBadGoodAndUgly

Ale co to znaczy, że ostatnie "GW" są genderowe?

ocenił(a) film na 4

a to że za dużo bab jest, w dodatku słabo grający, czyli wciśniętych na siłę żeby uczynić zadość przykazaniom poprawności politycznej

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
TheBadGoodAndUgly

Może ci się parytety z gender pomyliły?