PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338018}

Adolf H. - Ja wam pokażę

Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler
2007
4,6 3,0 tys. ocen
4,6 10 1 2971
Adolf H. - Ja wam pokażę
powrót do forum filmu Adolf H. - Ja wam pokażę

Dlaczego już nie grają tego filmu w kinach? Przecież premiera była niedawno, a już przestali?
Czy może uznali, że film jest tak beznadziejny, że nie będą go dalej grać?
Ja bym się wybrała, tylko żadne kino w Łodzi już tego nie gra.

Albowiem filmu nie widziałam, a widzę tutaj takie negatywne komentarze, to się coś spytam:
Dlaczego takie filmy bierzecie na poważnie? Przecież to ma być totalny absurd, gdzie mozna sie śmiać z kogoś, w tym wypadku z postaci historycznej.
Takich filmów nie bierze się na poważnie. Bo co by było, gdybyście wzięli na poważnie 'Asterixa i Obelixa: Misja Kleopatra'? Przecież tam też jest wyśmiewanie się z Rzymian, Julka Cezara itd. A film jest przedni.
Może po prostu film o Adim stworzony jest przez pozytywnego świra dla pozytywnych świrów? Nie wiem, bo jak powiedziałam, nie widziałam i pewnie już nie zobaczę.
A co do tego, że w filmie jest pełno swastyk i 'Heil Hitler!', to jak inaczej miało być? Przecież to film w tamtym klimacie. I wcale ekranizacja, w której wymienionych aspektów jest pełno, nie musi być na poważnie. Spójrzcie na 'Allo, allo'. Przecież to jest boski serial. Klasyka. Wyśmiewanie się z każdej ze stron konfliktu. I to jest fajne. :)

S_H

Zapomniałam jeszcze dodać, że 'Adolf H. - Ja wam pokażę', możemy zobaczyć ostatnią kreację Urlicha Muhe, który zmarł względnie niedawno.