PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013300}
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 40887
7,7 99 krytyków
Aftersun
powrót do forum filmu Aftersun

Historia niby pełna niedopowiedzeń, ale prosta.
Najpierw spodziewamy się, że tatuś okaże się pedofilem, potem, że gejem, a na koniec dowiadujemy się, że był nieszczęśliwy, i jedyne, co pozostawił po sobie córce, to wspomnienia zarejestrowane na wideo, i nieokreślony żal.
Ot, i cały film.

ocenił(a) film na 8
Newerherdow

Dokładnie. Tak samo myślałem.

ocenił(a) film na 9
Newerherdow

Serio? Do głowy mi to nawet nie przyszło. Ciekawe skąd się wzięły te wasze myśli.

ocenił(a) film na 10
Newerherdow

chyba tylko ty się spodziewałeś pedofilii czy że ojciec jest geje. masakra twój komentarz. żal jest określony, własnie dlatego, że ona nie wie dlaczego i że to rezonuje na jej życie, nigdy się z tym nie pogodziła. bycie nieszczęśliwszym a depresja to jednak dwie inne rzeczy. polecam się zapoznać z różnicą.

Newerherdow

Spodziewamy się? No chyba Ty ,bo ja nawet o tym nie pomyślałem.

ocenił(a) film na 8
Newerherdow

Nie było nawet cienia sugestii, że ojciec może okazać się chcącym skrzywdzić swoją córkę lub że jest gejem. Jego wewnętrzne nieszczęście zwykłego, ciepłego i przyjaznego ojca, zostało zarysowane już w pierwszych minutach filmu.

Dziwna wypowiedź.

ocenił(a) film na 10
ziemko_2

Dokładnie , moim zdaniem nie ma po czym zakładać że Calum był gejem (dla niektórych rozmowa z mężczyzną przed nurkowaniem była flirtem) a i tym bardziej pedofilem… , zachęcam także do obejrzenia krótkometrażowego filmu Tuesday Charlotte Wells ponieważ w wywiadach mówi o nawiązaniach do Aftersun. Polecam także wywiad : https://youtu.be/Pdu8-tIERuI , dowiemy się w nim na przykład że w filmie rolę poboczną miała odegrać także Belinda do której Calum miał wykradać się nocami a także inne bardzo ważne i ciekawe kwestie które porusza reżyserka.