PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=858070}

Aida

Quo Vadis, Aïda?
2020
8,0 20 tys. ocen
8,0 10 1 19787
8,3 52 krytyków
Aida
powrót do forum filmu Aida

Ludzie, zastanówcie się co robicie i piszecie? Film wyprodukowany przez takich 10 krajów: Austria / Francja / Holandia / Niemcy / Norwegia / Polska / Turcja / Rumunia / Afganistan / Bośnia i Hercegowina.
Są to 3 kraje muzumańskie, więc wiadomo jaki jest ich obiektywizm, a reszta zmierza do zislamizowania (wyjątkiem Polska, więc co robi w tym towarzystwie?). Niemcy i Austriacy bestaliasko mordowali Serbów w czasie IIWŚ, a teraz kręcą film o zbrodniach swoich ofiar. To łajdactwo. Niech kręcą film o obozie w Jasenovacu.
Tylko co tu robi Polska (ofiara Hitlera). Co nam, Polakom, Serbowie zrobili, że przykładamy rękę do takich filów?
Antoni Komaso-Łazarkiewiczu, Jarosławie Kamiński, Małgorzato Karpiuk, powiedźcie mi w czym bierzecie udział?
A do tego Ewa Puszczyńska. No jasne, to jej zawdzięczamy „Idę” - i wszystko jasne.
Serbowie byli naszymi sojusznikami w czasie IIWŚ, a my się im odpłacamy uznając Kosowo, i robiąc takie filmy. Wstyd mi za swój kraj!!!!!!

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Mam inne informacje: pewien Duńczyk chciał spalić jakąś książkę. Nie-Szwedzi w odwecie zaczęli niszczyć Szwecję. Nie ma tam żadnej prawicy, żadnych polskich korwinistów. Chyba że ty coś wiesz. Ale z twoją głową coś jest nie tak. Więc pewnie ich tam widzisz.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Piszesz o jakiejś baśni, a Putin i jego poplecznicy zabijają naprawdę.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

putin zabija powiadasz? Myślałem, że to Funkcjonariusze Polskiej Straży Granicznej? A co do Szwecji, już wiesz kto ją atakuje? Bo chyba dalej nie kumasz. Mówi ci coś nazwisko Rasmus Paludan?

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

niedawno znów znaleziono w lesie ciało, jedna więcej ofiara SG

Shadow_dawnego_gggggg

Jak w naszej części Europy dojdzie do władzy jakiś polityk określający się mianem prawicowego/konserwatywnego to na tzw. ''Zachodzie'' zawsze znajdzie się ktoś w świecie mediów/polityki skłonny przypiąć takiej postaci łatkę antysemity. Lecha Kaczyńskiego też niektórzy określali mianem antysemity.

ocenił(a) film na 1
mstrojny6

Wszyscy wiemy, że jak ktoś chce informacji to sięga do pogardzanej Wikipedii. A na stronie wikipedycznej ,,antysemityzmu" jest informacja o zbrodni ,,antysemityzmu" dokonanej przez Mateusza Morawieckiego i Antoniego Macierewicza. To są politycy wcale nie pierwszoligowego państwa. A tu takie ,,wyróżnienie" dla tych polityków!!!! Generalnie Eskimosi uważają, że prawica nie może nigdzie dojść do władzy. Wyjątkiem jest jedynie Izrael. Orban ma tak złą prasę, że zrównuje się go z Łajdaszenką i Putlerem (jak przecież on w demokratyczny sposób zdobywa władzę, przecież nawet ostatnie wybory były uczciwe). Wyjątkiem są prawicowi politycy USraelscy, np. piekielny ,,Bibi" - kryminalista, który dla odwrócenia uwagi wszczął wojenkę. O nim nie można tak źle pisać jak o Orbanie.

Shadow_dawnego_gggggg

USA są światowym mocarstwem, politykom kraju o tego typu statusie wolno nieco więcej, niż przywódcom takich jakby nie patrzeć niewielkich Węgier. Co do Izraela i jego relacji z USA to właściwie można by śmiało powiedzieć że podobnie jak w sytuacji Wielkiej Brytanii występuje coś co niektórzy określają mianem Special Relationship. Zapewne politycy PiS-u marzą o tym abyśmy w jakieś niezbyt odległej perspektywie czasowej uzyskali w stosunkach z USA status podobny do dwóch wymienionych państw.

,,Wyjątkiem są prawicowi politycy USraelscy, np. piekielny ,,Bibi" - kryminalista, który dla odwrócenia uwagi wszczął wojenkę. O nim nie można tak źle pisać jak o Orbanie.'' - Parafrazując słowa z ''Folwarku Zwierzęcego" Orwella można by napisać że w świecie wielkiej polityki ,,Są Państwa równe i równiejsze'' lub też ''Politycy równi i równiejsi''.

Shadow_dawnego_gggggg

,,Wszyscy wiemy, że jak ktoś chce informacji to sięga do pogardzanej Wikipedii. '' - Nawet w nowym Matrixie trochę naśmiewają się z Wikipedii.

Shadow_dawnego_gggggg

Mógłbym się dowiedzieć o co chodzi z tymi Eskimosami? To jest  metafora odnosząca się do jakiejś określonej grupy politycznej?

ocenił(a) film na 7
mstrojny6

Tak Shadow określa Żydów.

To tak odnośnie rozmowy o tym, że prawica wcale nie jest antysemicka. :)

Wyszukaj sobie jeszcze wypowiedzi Shadowa, w których pada słowo "Eskimos", a potem wypowiedzi Shadowa, w których jest mowa o jakimś filmie.

Zupełnym przypadkiem tych pierwszych na forum filmowym będzie kilkadziesiąt razy więcej, bo prawica wcale nie jest antysemicka i nie ma totalnej antyżydowskiej obsesji. :D

ocenił(a) film na 1
hyrkan

He, he, he, dobre. Putinowskie media atakują: (1) Tatianię Felgenhauer, zastępczynię redaktora naczelnego rozgłośni Echo Moskwy, zablokowanej przez rosyjską cenzurę; (2)Mera Jakaterinburga Jewgienija Rojzmana, który rzekomo ,,rozsiewa nienawiść wobec Rosjan"; (3)Anne Applebaum, autorkę książki "Gułag" o radzieckich łagrach. Oczywiście nie omieszkali wypomnieć im ,,brzmiące żydowsko" nazwiska. A Izrael współpracuje z Putinem. Takie wypowiedzi władzom izraelskim nie przeszkadzają. Polakom by tego nie wybaczyli (vide spalona kukła na jakimś tam proteście grupki frustratów). Polskie media i władze też nie atakują Izraela za jego hipokryzję. Z kolei Putin bluzga na Polaków za ich ,,antysemityzm", przy takich wypowiedziach jego mediów!!!! A hyrkan pisze o ,,totalnej antyżydowskiej obsesji" Shadowa i innych Polaków. Gdzie tu sens, gdzie logika? To wie tylko hyrkan.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

a Korwina cytują jako przyjaciela :)

ocenił(a) film na 1
hyrkan

hyrkan, co ty się tak uparłeś z tym Korwinem. Zakochałeś się w nim, czy co? Czasami się z Korwinem zgodzę, czasami nie zgodzę (u mnie nie ma dogmatycznego myślenia). W kwestii wojny na Ukrainie nie zgadzam się z nim nic.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

To po prostu prawica :)

ocenił(a) film na 1
hyrkan

To po prostu hyrkan. I co? Nadajesz z Podlasia? Znalazłeś już jakieś masowe groby?

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

A od ilu ofiar liczy się morderstwo dla was, na prawicy?

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Ale pytałem o Korwina. Posłuchajcie lewackie ku... ooo, przepraszam, korniszony co wam powie Korwin Mickej Dżony,

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Nie bardzo :)

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Bardzo, bardzo...

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

czemu prawica każdego kraju wspiera Putina?

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Really? To PiS jest wyjątkiem...

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Kupując surowce od Putina i sprzeciwiając mu się tylko w ramach pisowskiej propagandy? Bardzo ciekawie liżesz d*** pisowcom.

Zaczynam rozumieć, że może masz wypłatę w złotówkach :D

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Jakbyś chciał wiedziec - jestem bezrobotny.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Oficjalnie tak, bo nie można mieć posady hejtera-trolla.

Ale nieoficjalnie partyjne trolle istnieją. Rubelki mają utrudniony dostęp, ale PiS może płacić złotówkami.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

He, he, he, dobre, zgłoś to w urzędzie podatkowym. Wszak praca na czarno jest przestępstwem...

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Ok. A daj jakieś namiary na siebie, żebym miał co zgłosić.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Nie pleć głupot. Mają IP itd., jak będą chcieli to mnie załapią, bo im kapuś hyrkan coś doniósł.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Raczej nie mają czasu sprawdzać kogoś dlatego, że im ktoś poda login z FW. Natomiast dasz imię i nazwisko, wtedy już będą się mieli o co zaczepić.

A przy okazji wydam ruskiego trolla. Sprawdzimy, czy PiS coś z nim zrobi.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Nie pleć głupot chłopie, jak jesteś taki ,,mądry" to sam zrób coming out na Filmwebie.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Ja nie jestem przestępcą. :)

Ale tak szczerze to się nie dziwię, że nikt nie da ci pracy.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Ty nie jesteś ,,przestępcą". Tak, tak jak Zelt.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Ja w ramach "obowiązków" nie wywożę dzieci do lasu zimą.

W sumie dość łagodnie nazywamy tych zbrodniarzy i ich popleczników.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Znowu agresja w naszych. hyrkanku, opamiętaj się, nie atakuj naszych
h t t p s : / / w y d a r z e n i a . i n t e r i a . p l / k r a j / n e w s - d u z a - g r u p a - p r o b o w a l a -w e d r z e c - s i e - d o - p o l s k i - z - b i a l o r u s i -
r z u c a , n I d , 5 9 8 2 4 5 0 # i w a _ s o u r c e = n e w s f e e d _ n e x t

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

I ilu naszych zginęło? Bo przez "obowiązki" twoich bohaterów zginęli ludzie.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Ubolewasz, że jeszcze żaden z naszych* nie zginął? Nie bój się, nie bój. Agresja nie ustaje. Już niedługo od kamienia jakiś nasz Funkcjonariusz zginie. I będziesz miał święto. Bo na razie są tylko ranni. Jeden oberwał kamieniem. Są próby oślepienia naszych ze strony ludzi lajdaszenki.

* Moich i innych Polaków.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Twoich innych przestępców?

A myślałeś, ilu waszych trafia do więzień, gdzie ich miejsce?

ocenił(a) film na 1
hyrkan

twoje miejsce jest w więzieniu. Za znieważenie Funkcjonariuszów Polskiej Straży Granicznej.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

To mnie pozwij, że ci znieważam ulubionych przestępców.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

nie kumam?

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 1
hyrkan

Podaj imię i nazwisko.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Pegasus pisim psom nie wystarcza?

ocenił(a) film na 1
hyrkan

hyrkanku, zdecydujże się w końcu. Raz bredzisz, że jestem ruskim trollem, innym razem psim psem. Kim w końcu jestem? Bo widzę, że masz rozdwojenie osobowości. To twoje nie jedyne problemy psychiczne. Niestety.
Poza tym apeluję: ujawnij swoją tożsamość. Skoro masz odwagę pomawiać Funkcjonariuszów Służby Granicznej, to miej i odwagę pisać te oszczerstwa pod swoim nazwiskiem.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

To się nie wyklucza.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

hyrkanku, ile ci płacą za plucie na Polaków i przemyt intruzów?

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Jedna firma.

ocenił(a) film na 1
hyrkan

hyrkanku, wiatry z białorusi idą. Zimno będzie. Zbierasz już degeneratów do przytulania?

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

jak widać cię nie zaprosiłem :)

W moim otoczeniu nie m a osób kibicujących wywożeniu ludzi do lasu.

Shadow_dawnego_gggggg

Niezła hipokryzja. Do tego można by dopisać że denazyfikują kraj którego prezydent jest żydem.

ocenił(a) film na 1
mstrojny6

Arnold Schwarzenegger to otwarcie już powiedział. To wygląda tak: w Polsce anonimowy facet na demonstracji pali kukłę Żyda. Newsy na cały świat. Władimir Putin nazwa polskiego ambasadora w III Rzeszy Józefa Lipskiego „bydlakiem i antysemicką świnią”. A co jego dziennikarze mówią to napisałem powyżej. Oni nie są dla niego „bydlakami i antysemickimi świniami”. W Polsce Bożena Dykiel powiedziała ,,pożydzili" i ma straszne kłopty. hyrkan ma ból tyłka z powodu ,,polskiego antysemityzmu". Precz z hyrkanem!!!!!!!!!!!!!!!!