PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=858070}

Aida

Quo Vadis, Aïda?
2020
8,0 20 tys. ocen
8,0 10 1 19787
8,3 52 krytyków
Aida
powrót do forum filmu Aida

Ludzie, zastanówcie się co robicie i piszecie? Film wyprodukowany przez takich 10 krajów: Austria / Francja / Holandia / Niemcy / Norwegia / Polska / Turcja / Rumunia / Afganistan / Bośnia i Hercegowina.
Są to 3 kraje muzumańskie, więc wiadomo jaki jest ich obiektywizm, a reszta zmierza do zislamizowania (wyjątkiem Polska, więc co robi w tym towarzystwie?). Niemcy i Austriacy bestaliasko mordowali Serbów w czasie IIWŚ, a teraz kręcą film o zbrodniach swoich ofiar. To łajdactwo. Niech kręcą film o obozie w Jasenovacu.
Tylko co tu robi Polska (ofiara Hitlera). Co nam, Polakom, Serbowie zrobili, że przykładamy rękę do takich filów?
Antoni Komaso-Łazarkiewiczu, Jarosławie Kamiński, Małgorzato Karpiuk, powiedźcie mi w czym bierzecie udział?
A do tego Ewa Puszczyńska. No jasne, to jej zawdzięczamy „Idę” - i wszystko jasne.
Serbowie byli naszymi sojusznikami w czasie IIWŚ, a my się im odpłacamy uznając Kosowo, i robiąc takie filmy. Wstyd mi za swój kraj!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Shadow_dawnego_ggggggg

Dlaczego wstyd? Mordowanie to nie wstyd? Obojętnie czy to muslimanie czy katolicy , prawosławni....tego się nie robi. Fakt że Serbowie byli po naszej stronie,ale to nie powód żeby mordować ludność cywilną.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Shadow_dawnego_ggggggg

Oooo przepraszam, sprostowanie: to makpio1 nazywa mnie kretynem.
Mam tu tylu wrogów, że aż mi się mylą.

Shadow_dawnego_ggggggg

Jeśli się jest idiotą o wrogów nie trudno ;)

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

radusiu, dlaczego nie wyemigrowałeś jeszcze do bośni lub kosowa? Tam miałbyś kumpelosów.

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

radku, ty jesteś dzieckiem szczęścia, dzieckiem pułku, więc o kochasiów nie trudno. Kochali cię rabini, chasydzi, kieckowi.

Shadow_dawnego_gggggg

Po miesiącu wracasz do dyskusji? Czy ty nie masz życia i nadal w głowie siedzi ci mój komentarz o którym ja już dawno zapomniałem?

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

radku-zdradku, służysz wrogom, którzy w czasie II WŚ kolaborowali z Hitlerem. Zapomniałeś?!?!?! ?Ile ty masz lat, że cię już skleroza i Alzhaimer dopadły?
Tak w ogóle dwa razy ci już odpowiedziałem.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Kolaboranci z czasów II wojny już w zdecydowanej większości nie żyją. Musisz zaktualizować swoją propagandę.

hyrkan

A przecież ty żyjesz. Więc co jest nie tak? Znowu pomawiasz funkcjonariuszów polskiej SG?

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

Mam do ciebie ważne pytanie, radku. Otóż czy potępiasz Armiego Hammera za jego słowa („Jestem w 100 proc. kanibalem”; „Potrzebuję twojej krwi, pragnę jej”; „Co gdybym chciał odciąć jeden z twoich palców u nóg i trzymał go zawsze przy sobie w kieszeni, żebym miał kawałek ciebie w swoim posiadaniu?”) do Elizabeth Chambers?

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

:D Wszyscy rozmówcy dostali ten sam tekst? Jak zwykle, prawda?

ocenił(a) film na 1
hyrkan

Co to znaczy ,,wszyscy"? Tylko lewaki. Ale większość nie udzieliła odpowiedzi.
ty od św. Mikołaja dostaniesz rózgę za wypisywanie bredni. Każde twoje słowo to kłamstwo. Jesteś szczekaczką putina i baćki.

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Nie odpowiadają trollowi, który jedzie po forum ze swoim ctrl c, ctrl v? :D Zaskoczenie.

hyrkan

Oj hyrkanku, ty w ogóle jesteś zaskoczeniem. Odkopałeś coś na Podlasiu?

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

radziu, zadam zagadkę:
Jak sprawdza się szczelność samochodów w fabrykach w Chorwacji i Kosowie?

ocenił(a) film na 1
Radek_Traczyk

Pride Month 2022 START, TY NIE NA OBCHODACH? CO TU ZE MNĄ GAWĘDZISZ, ZAMIAST DZIAŁAĆ. NALEŻĄ CI SIĘ BATY.

ocenił(a) film na 10
Shadow_dawnego_ggggggg

Pracowałem tam ,znam trzy strony konfliktu, ty synku wszystkich nazywasz kretynami , tj wspomniani przez Ciebie co mordowali na Wołyniu...pisać możesz tu różne bzdety i mieszać je w misce łyżka.

ocenił(a) film na 1
aferry

Żadnej rzeczowej odpowiedzi na moją argumentację.
,,tj wspomniani przez Ciebie co mordowali na Wołyniu..." - o czym ty piszesz? Pisz jaśniej dziadku.

ocenił(a) film na 10
Shadow_dawnego_ggggggg

Maseczkę sobie załatw kolejna , bo bez niej jesteś malucki, face to face to byś inaczej gadał ...

ocenił(a) film na 1
aferry

Afery się tutaj dzieją, jeszcze raz:
,,tj wspomniani przez Ciebie co mordowali na Wołyniu..." - o czym ty piszesz?
Synek prosi dziadka o sprostowanie, a nie groźby...

ocenił(a) film na 8
Shadow_dawnego_ggggggg

Nie karmić skretyniałego Trolla Panowie.

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

Walka z dziadersami-Panami chyba nigdy nie była tak zacięta. I te dziadersy mienią się ,,Panami" przez duże P.

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

kisie, zobacz co się dzieje już na tym świecie: wszystkim przeszkadza prawicowy Jarek, nikomu nie przeszkadza prawicowy Bibi. Teraz rozpętał wojnę aby utrzymać się przy władzy. Myślałem: a to drań. I wtedy szok - dowiedziałem się że miał go zastąpić Lapid. No nie, gdyby Lapid został premierem, to wszyscy by mówili: to ten biedak, któremu Polaczki zabili mamusię. Nie, to już wolę Bibiego. Dlaczego w Polsce nie można wybrać Jaro (bo się cały świat oburza), a my musimy wybierać między dżumą, a cholerą. Oczywiście tobie zarówno Bibi, a tym bardziej Lapid odpowiadają, tak?

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

dead, zadam zagadkę:

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

Pride Month 2022 START, TY NIE NA OBCHODACH? CO TU ZE MNĄ GAWĘDZISZ, ZAMIAST DZIAŁAĆ. NALEŻĄ CI SIĘ BATY.

ocenił(a) film na 1
Shadow_dawnego_ggggggg

afero, zadam zagadkę:

ocenił(a) film na 1
aferry

aferze, zobacz co się dzieje już na tym świecie: wszystkim przeszkadza prawicowy Jarek, nikomu nie przeszkadza prawicowy Bibi. Teraz rozpętał wojnę aby utrzymać się przy władzy. Myślałem: a to drań. I wtedy szok - dowiedziałem się że miał go zastąpić Lapid. No nie, gdyby Lapid został premierem, to wszyscy by mówili: to ten biedak, któremu Polaczki zabili mamusię. Nie, to już wolę Bibiego. Dlaczego w Polsce nie można wybrać Jaro (bo się cały świat oburza), a my musimy wybierać między dżumą, a cholerą. Oczywiście tobie zarówno Bibi, a tym bardziej Lapid odpowiadają, tak?

ocenił(a) film na 1
aferry

Shadow_dawnego_ggggggg

Jak ci wstyd to się wyprowadź

ocenił(a) film na 1
Marek84

Jedne lewaki już się wyprowadziły (vide Kinga Rusin). Niestety przeciwko biednym Serbom są zarówno prawaki, jak i lewaki. Bronią ich tylko nieliczne elementy skrajne.

ocenił(a) film na 1
Marek84

mareczku, zadam zagadkę:

ocenił(a) film na 1
Marek84

ocenił(a) film na 8
Shadow_dawnego_ggggggg

Oficjalnie jesteś kretynem.

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

Odpowiedz na twoje obelgi jest w poście kierowanym do afferego. Poczytaj sobie kissie, który oficjalnie jesteś ,,geniuszem".

ocenił(a) film na 1
KissOfDeath

użytkownik usunięty
Shadow_dawnego_ggggggg

Serbowie podczas IIWŚ to zupełnie inni ludzie niż ci którzy zostali opętani słowami Milosevica o wielkiej Serbii. Obudzono w nich nie tylko odruch wolności ale także idee nacjonalistyczne. Czy Chorwaci to ci sami ludzie którzy za czasów Ustasze mordowali Sebów i stworzyli faszystowskie państwo w służbie Niemcom? Nie bo świat się zmienia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Shadow_dawnego_ggggggg

Z takimi jak ty ten świat zawsze będzie miał jakieś zaszłości - co pokolenie 20-latków jest winne ludobójstwa w Srebrenicy czy czystek Ustaszów? NIC !! Są oczywiście świry jak wszędzie- niestety w Polsce też , jestem skłonny stwierdzić że tez do nich należysz ,którzy będą całe życie domagać się " sprawiedliwości dziejowej". "niemcy jak widać, też się nie zmienili. Tyko szkodzić Serbom, jak w trakcie I i II w. św." no i się trochę zagalopowałeś bo głownie z Niemiec była dostarczana broń do Serbii w czasie wojny na Bałkanach.

ocenił(a) film na 1

Ja słyszałem że Niemcy jako pierwsi uznali niepodległość Chorwacji, robiąc wyłom w dobrych obyczajach politycznych polegających na wstrzymywaniu się przed takim pochopnym (a szkodliwym) krokiem.
Mógłbyś podać jakieś źródło, link do rzeczy o których piszesz.

ocenił(a) film na 1

Najpierw załatwmy sprawę nazewnictwa. Według ciebie zbrodnie ustaszy, pachołków hitlerka, to, cytuję: ,,czystki". A Srebrenica to ,,ludobójstwo"? Wiesz ilu żydów, Romów i Serbów zginęło w Jasenovacu?

ocenił(a) film na 1

makpio, zobacz co się dzieje już na tym świecie: wszystkim przeszkadza prawicowy Jarek, nikomu nie przeszkadza prawicowy Bibi. Teraz rozpętał wojnę aby utrzymać się przy władzy. Myślałem: a to drań. I wtedy szok - dowiedziałem się że miał go zastąpić Lapid. No nie, gdyby Lapid został premierem, to wszyscy by mówili: to ten biedak, któremu Polaczki zabili mamusię. Nie, to już wolę Bibiego. Dlaczego w Polsce nie można wybrać Jaro (bo się cały świat oburza), a my musimy wybierać między dżumą, a cholerą. Oczywiście tobie zarówno Bibi, a tym bardziej Lapid odpowiadają, tak?

użytkownik usunięty
Shadow_dawnego_ggggggg

Jesteś ograniczony umysłowo- prawdopodobnie masz problem natury medycznej , nie mam ochoty z tobą dyskutować. Skąd ty możesz wiedzieć kto mi pasuje a kto nie ?

ocenił(a) film na 1

Jesteś człowiekiem nienawidzącym faszystów na Bałkanach, mam problem natury emocjonalnej: niemogę patrzeć na tych ustaszy, esesmanów ze skandenberga. Mam ochotę z tobą dyskutować. Skąd ty możesz wiedzieć kto mi pasuje a kto nie ?

ocenił(a) film na 1

Ja nie wiem kto ci pasuje (Bibi czy Lapid?). Oświeć mnie. Wiem tylko że kwestionujesz ludobójstwo Serbów w czasie II w. ś. Patrz jak nas ,,chwalą" za Oceanem:
https://wiadomosci.dziennik.pl/historia/aktualnosci/artykuly/8173184,polska-holo kaust-fundacja-kosciuszkowska.html
Czy temu łże-politykierowi cohenowi też byś powiedział: ,,Są oczywiście świry (...) którzy będą całe życie domagać się >>sprawiedliwości dziejowej<<". Bo jeśli tak, to twierdzisz, iż on mówi ,,prawdę", ale nie warto do tego wracać, bo teraz żyje inne pokolenie Polaków (nie odpowiadające za obozy śmierci z II WŚ). Problem jednak w tym, iż on łże, bo Auschwitz i Birkenau były w nieistniejącej wtedy Polsce i nic poza tym, czyli na ziemiach dawnego państwa polskiego. I nic poza tym, a ten cohen chce z tego faktu wyciągnąc rewolucyjne wnioski. Czyli nam nie wolno mówić o Jasenowacu, choć jest faktem, bo to było dawno. A ten pan może insynuować, że to nasi przodkowie gazowali w Auschwitz i Birkenau, choć to było dawno I NIE PRAWDA. Tak, nie prawdwa - wbij to sobie do głowy makpio.

ocenił(a) film na 1

ocenił(a) film na 7

Bzdura. Serbowie dozbrajali Serbów bośniackich bo w Belgradzie znajdowały się główne składy broni i dowództwa sił zbrojnych Jugosławii po jej rozpadzie. Stąd bardzo szybka ofensywa wojsk serbskich i w krótkim czasie opanowanie 3/4 terytorium Bośni. Niemcy nie mieli z tym nic wspólnego.

ocenił(a) film na 1
Dzida_86

Dzido, zadam zagadkę:

ocenił(a) film na 1
Dzida_86

ocenił(a) film na 7
Shadow_dawnego_gggggg

Jesteś psychicznie chory.