PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30860}

Akademia Policyjna 2: Pierwsze zadanie

Police Academy 2: Their First Assignment
1985
6,8 37 tys. ocen
6,8 10 1 37193
5,3 11 krytyków
Akademia Policyjna 2: Pierwsze zadanie
powrót do forum filmu Akademia Policyjna 2: Pierwsze zadanie

Mogłeś nie oglądać części 1.
Mogłeś nie oglądać 3 lub 4, ale jeżeli nie widziałeś tej to nic nie wiesz o Akademii Policyjnej i jej członkach. To tutaj, choć jest to jedyna część w której nie ma Harrisa, dowiesz się dlaczego Fackler wstąpiła później do akademii i dlaczego samo jej pojawienie się w filmie już śmieszy. To po tej części poznasz historię Tackleberrego i jego wnętrze.
W końcu dowiesz się dlaczego mimo katastrof jakich się dopuszczają w innych częściach, dalej są uważani za ulubionych ludzi Lassarda i jednych z najlepszych absolwentów Akademii Policyjnej. Ta część jest też najbardziej sensacyjna (mówię tu odnośnie gatunku) i najbardziej kryminalna ze wszystkich. Najrzadziej ją oglądałem, ale wzbudziła we mnie najwięcej sympatii.
Ocena: 8/10

zwichrowaniec

Nie sądze żeby to była najważniejsza część , ale każdy ma inne zdanie .

ocenił(a) film na 8
zwichrowaniec

Napewno widziałam każdą część, ale w pamięci mam tylko 1 i 7, te z kuzynami najbardziej lubiliśmy jako dzieciaki, muszę ponownie zobaczyć zanim ocenię 2-6, mam nikłe wspomnienia z części w której kadetem był ten wariat z włosami do ramion co zawsze gonił innego kadeta w okularach, ale nie wiem która to część xD

ocenił(a) film na 8
Koboshi

Zed godził Sweetchucka...
Oglądaj, polecam ;]

ocenił(a) film na 8
zwichrowaniec

Już mam, już wiem, w 2 oni są jeszcze tymi złymi, a ten w okularach tym biednym ze sklepu z żyrandolami, a więc pewnie w trzeciej będą kadetami :)

ocenił(a) film na 8
Koboshi

Tak... w czwartej też są razem.. ale już trochę spokojniejsi :P