PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601282}

Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24939
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów
dardevon

Ogólnie zabawne, że to porównanie wywołało zarówno oburzenie ze strony fanów:
- HP
- AK
- Zmierzchu

Ludzie... Czemu wy się tak nienawidzicie?
Pzdr ;)

ocenił(a) film na 8
dardevon

Może zacznę od tego że nie AK tylko AW ;) To nie jest że się nienawidzimy. Tu chodzi o to że kompletnie zielone osoby(te co nie czytały AW) zaczynają porównywać to do Zmierzchu tylko dla tego że jest to o wampirach i jest ekranizacją książki. Widziałam Zmierzch i widziałam(+czytałam) Akademie Wampirów i dla mnie to są dwie różne rzeczy. Zastanawia mnie to jak można to ze sobą porównywać. Dodanie do tego HP mnie tym bardziej dziwi.Więc może ty mi wyjaśnisz czemu HP?
Gdyby raz ktoś porównał do Zmierzchu ok da się przeżyć, ale na każdym kroku każdy usilnie pisze że AW to kolejny Zmierzch... Ile można tłumaczyć że tak nie jest! Wystarczy sięgnąć po książkę lub obejrzeć film, a jak ktoś nie chce to nie musi wolny kraj tylko niech nie porównuje Akademii Wampirów do Zmierzchu, bo nie wie o czym mówi

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 2
kRu10sZy01nKa

Niestety Zmierzch (film) był lepszy od filmu AW.

kRu10sZy01nKa

Porównanie do HP stąd że znów mamy do czynienia z ukrytą szkołą przygotowującą adeptów... do czegoś paranormalnego.
A temat jest właściwie pytaniem w stronę fanów, nie twierdzeniem.

ps. faktycznie AW ;)

ocenił(a) film na 8
dardevon

Dziękuje za wyjaśnienie, wreszcie mi ktoś potrafił wyjaśnić to porównanie. Szanuje twoje zdanie, jednak dla mnie to nie ma nic wspólnego z HP, a jak już mówiłam każdy może mieć inne zdanie.
Temat nie jest postrzegany przez pryzmat pytania lecz stwierdzenia, może to trochę źle sformułowany tematy. I na pewno zły czas ponieważ fani zareagowali trochę zbyt emocjonalnie/zbyt agresywnie ale to wynika z tego że ciągle ktoś porównuje AW do Zmierzchu/i HP więc może stąd ta reakcja

Pozdrawiam :)

kRu10sZy01nKa

temat zwraca uwagę = jest dobrze sformułowany

również pozdro ;)

ocenił(a) film na 7
dardevon

Nie zgadzam się, każda z tych historii jest inna i nie należy tego łączyć. Wystarczy przeczytać książki, by wiedzieć, że klimat jest zupełnie inny.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem