PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601282}

Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24960
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów
agawa87

Osobiście strasznie lubię Dymitra, ale odchodząc od tematu to Christian mi się też strasznie podoba :D

Izabelka13

Fakt, Christian też jest świetny =)

agawa87

A ja uważam , że dobrze Rachel zrobiła łącząc Rose i Dimitra łamiąc niestety niewątpliwie serce Adriana .... czytając kontynuacje VA , kroniki krwi widać, ze Adrian znalazł swoje miejsce przy Sydney , sam nawet powiedział że Rose sprawiała że stawał sie lepszy , ale to dla Sydney sam chciał nim być ;)

ocenił(a) film na 5
agawa87

Zdecydowanie Adrian, chociaż Dymitr był cudowny to zawsze wybieram tych skomplikowanych, barwnych i lekko niebezpiecznych bohaterów :)

ocenił(a) film na 9
agawa87

Adrian. Bez cienia wątpliwości.
Jakoś nie darzę sympatią Dymitra.
Christian jest jeszcze fajny. :P

ocenił(a) film na 7
Clary_Fray_71

Dymir jest świetny dla Rose, a Adriana zachowam dla siebie. <33 Więc Adrian. :3

ocenił(a) film na 3
Renesmee Cullen

Po serii Akademii Wampirów miałabym pewne wątpliwości kogo wybrać , ale seria Kroniki Krwi utwierdziła mnie w przekonaniu , że serduszkiem jestem z Adrianem

Veiller

Ja z kolei w Dymitrze widzę mężczyznę, z którym chciałabym znaleźć się na płaszczyźnie partnerskiej, natomiast jeśli chodzi o Adriana- wspaniały przyjaciel, starszy brat. :)

ocenił(a) film na 3
flinstoonka

Tak ja też wolę Dymitra jako partnera, a Adriana, lubię, ale może też jako brata, ale nie wiem co o nim myślieć.
Podsumowując Kocham Dymitra, najlepsza postać z AW (on i Rose), ale Adriana też lubię, jednak tylko lubię ;)

Roza_000

Kiedy pierwszy raz czytałam całą serię, byłam nim zauroczona. Sześć tomów zajęło mi trzy noce, po których tydzień uświadamiałam sobie, że to tylko literacka fikcja... Obecnie kończę czytać sagę czwarty raz.
Wiem, wiem- szaleństwo, ale... Zwyczajnie lubię co jakiś czas do nich wrócić, trochę poprzeżywać z Rose, popłakać nad stratą Dymitra, wkurzyć się tuż po jego uratowaniu, kiedy zachowuje się jak wielkie bobo, no i... Prześledzić transformację Lissy, jak z rozchwianej, zagubionej nastolatki zostanie władczynią.

Ps. Spodziewałyście się, że królową zabije akurat >TA < postać?
Nie chcę spoilerować, dla tych którzy jeszcze nie znają rozwiązania. :p

flinstoonka

Co co zabicia królowej - dla mnie osoba jej morderczyni była nieco zaskakująca. Poglądy miała ona słuszne, jednak morderstwo to lekka przesada

ocenił(a) film na 3
agawa87

Nom też byłam zaskoczona, że akurat TA postać zabiła królową, w ogóle nie spodziewałam się tego. Agawa87 też uważam, że miała racje, ale po co odrazu mordować. :p I przyznam szczerze, że czytałam serie około 6 razy, jakoś nigdy mi się nie nudzi ;) I wiem, że to dziwne :p

Roza_000

Dla kogoś z zewnątrz może być dziwne. Ja bardzo lubię wracać do książek, które uznam za ciekawe (a te są ciekawe), często po kilka razy nawet =D Czasem po prostu miewam fazę za jakąś książkę. Na przykład na Akademię ...

Roza_000

Tak, ja też przeszłam przez całą serię sześć albo i więcej razy... Co ciekawe z każdym kolejnym znajduję coś nowego.

ocenił(a) film na 3
flinstoonka

Dokładnie, każdy kolejny raz kiedy czytam książke jest inny, za każdym razem skupiam się na innych zagadnieniach i za każdym razem jest zajebiście :)

ocenił(a) film na 4
flinstoonka

Do samego końca postać mordercy była dla mnie tajemnicą, nie spodziewała się, że może to zrobić a w szczególności, że zwali winę na Rose. AV można czytać bez końca, chodź pierwszy raz będzie niezapomniany, głównie ze względu na wszystkie zwroty akcji, których nie można było przewidzieć.

ocenił(a) film na 10
agawa87

Dymitr<3

agawa87

Ja zdecydowanie wolę Dymitra. Już od pierwszej części miał w sobie TO COŚ co mnie w nim pociąga;D

ocenił(a) film na 4
agawa87

Dimitr oczywiście ma coś w sobie, przystojny, mroczny i niebezpieczny :)) Adriana też lubię ale w porównaniu z Dimitriem jest zbyt słaby, nawet w porównaniu z Rose i to nie tyle co fizycznie ale psychicznie.

ocenił(a) film na 8
agawa87

Ja najpierw wolałam Dimitria, ale teraz tylko ADRIAN !! <3

użytkownik usunięty
agawa87

Dymitra <3

ocenił(a) film na 8
agawa87

ADRIAN ! <3

agawa87

Hahaha oczywiście, że Jedyny Boski i Przezajebisty Adrian <3 uwielbiam ten typ

ocenił(a) film na 7
agawa87

Adriana :)

użytkownik usunięty
agawa87

Bardzo podobał mi się Dymitr, ale w chwili gdy pojawił się Adrian, moje nastawienie zmieniło się o 180 stopni. Obecnie, kiedy jestem w trakcie szóstego tomu, jestem niezdecydowana. Dlatego udzielę odpowiedzi dopiero jakiś czas po lekturze. Chciałabym spojrzeć na nich obiektywnie :)

ocenił(a) film na 10
agawa87

Adrian :)
Adrian ma to coś, a Dymitr.. to Dymitr ;p

ocenił(a) film na 5
agawa87

Szczerze powiedziawszy nigdy nie lubiłam Dymitra, jakoś za każdym razem kiedy pojawiało się jego imię czytanie książki było dla mnie męczarnią xD
Adrian też na początku nie budził mojej sympatii dopiero, w Mocy Ducha został moim kochanym bad-boy'em :) Chociaż jest ktoś kto go zrzucił na drugie miejsce w kategorii najlepszych bohaterów w AW.
Rozważając po głębokim namyśle, Dymitr czy Adrian odpowiem szczerze... CHRISTIAN OZERA :D Kocham tego gościa :D

ocenił(a) film na 4
agawa87

dymitr zdecydowanie

ocenił(a) film na 4
agawa87

Gdybym miała wybierać z kim miałaby być rose to zdecydowanie dymitr, ale osobiście uwielbiam Adriana. ;)

ocenił(a) film na 2
Rowing460

Dymitr z Akademii, Adrian z Kronik ;)

agawa87

kocham Adriana forever

agawa87

och zależy... uwielbiam humor Adriana, ale nic Dimki nie przebije... dosłownie :)
w filmie ładniejszy od Dymkomana jest jeszcze Christina... no moje panie musicie przyznać, że co jak co ale facet ma klasę <3

agawa87

Większości kobiet podobają się źli chłopcy i dlatego z obu postaci wybiera Adriana. Od pierwszej sceny z nim polubiłam go. Zakochany w Rose również był uroczy, dbał o nią, starał się zmienić i zyskał moją sympatię. Już tak mam, uważam, że postacie pierwszoplanowe są mniej barwne. Ale Dymitra również lubię i jego związek z Rose.

Swoją drogą chciałabym przejść do Kronik ale boję się, że nie zniosę związku Adriana z alchemiczką o którym słyszałam. Po porostu nie mogę przeboleć te dziewczyny, jest dla mnie tak nudna, że wolę przewrócić parę kartek. Miał może ktoś podobnie i jednak seria zaskoczyła go pozytywnie? Bardzo chciałabym sie za to zabrać, ale Sydney mnie zniechęca.

ocenił(a) film na 8
agawa87

Dimka <3 Znaczy Adriana też uwielbiam, ale jednak bardziej przekonał mnie do siebie Dymitr... Ale co ja tam wiem, jestem dopiero w połowie 3 części...