Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24955
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów

Umówmy się że tu wrzucamy wszystkie wiadomości z planu :)

ocenił(a) film na 6
Angel357

mi się wydaje, że zabije Natalie .... chociaż w książce zrobił to Dimitri

ajj jak mi się podoba towarzysz Belikov w tym zwiastunie mmm ;d

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Też mi się tak wydaje, , ,obawiam się, że dużo pozmieniali, oby to były tylko obawy.

more_than_a_woman

ale tego chyba w książce nie było /nie pamiętam :P :)

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Ten koleś trzeci to ten blondyn co pokazali tylko jego twarz jak pokazuje zęby. Nie mam pojęcia ską oni to wzięli, A scena na biurku?? O co z tym wg chodzi?

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

Właśnie! co to scena na biurku? w ogóle nie czaje..

ocenił(a) film na 7
WygranaWilczyca

Może reżyser coś zmienił i będzie to nowy wątek. Ale kim był ten koleś?

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

Kirova na biurku dobierała się do karmiciela :) ta scena akurat mi się baardzo podoba, wolę taką dyrektorkę niż rodem z Hogwartu ;) ;p

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

jaki blondyn ? o jakiej scenie piszesz ??

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Jak jest scena grze malują te napisy na ścianach to to jest chyba ten blondyn którego pokazują wcześniej, nie wiem kim on jest

ocenił(a) film na 7
Liwia_1

Uuuu Kirova też mi się podoba, myślałam, zę będzie nudną dyrektorką i tylee, bardzo miłe zaskoczenie :)

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

ten blondyn to Mia Rinaldi, w scenie przy ścianie stoi ona w środku, między Jessem a Rayem (który tak swoją drogą powinien mieć na imię Ralf, komu przeszkadzało to imię ?? nie rozumiem tej zmiany)

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Jezu to jest dziewczyna? Dałabym głowę obciąć, że to chłopak.....sorry za błąd :/
Eej własnie, czemu oni to zmienili?
szkoda, że ona ma takie krótkie włosy

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

niestety, bo w książce Mia miała dłuższe włosy...

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Szkoda bardzo, no ale cóż nie od nas to zależy :)
Miejmy nadzieje, że film będzie zarąbisty i nam kopary opadną

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

mi na pewno opadnie, czekam na ten film od trzech lat ! ;D

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

ja prawie rok xd i ale nadal trudno mi uwierzyć, zę to kręcą.
Mam wieeelką nadzieję, zę następne części tez powstaną. Muszą.

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

no druga część na pewno musi postać, tam to się dopiero dzieje, no i pojawia się postać Adriana i jak ją spieprzą to nie daruję ;d

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Właśnie musi być, i oczywiście Adrian! Były plotki, żę ma się pojawić w 1 cz, Mam nadzieję, że jednak nie. Kogo wytypowałaś sobie na jego miejsce?

ocenił(a) film na 10
zzuziaaa

Lissa była z Christianem kiedy Ją porwali. Dowód? Cytat z książki "Otaczali ją. Kobiety i mężczyźni, którzy wyłonili się znikąd. Wtargnęli na poddasze, gdzie siedziała z Christianem"

ocenił(a) film na 6
Spenc

okej, mamy pewność, dzięki za cytat :)

more_than_a_woman

ale przypomnijcie mi dlaczego ją porwali...tak dawno czytałam książki ze już się pogubiłam ...

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

na serio powinnaś zajrzeć do książki, bo z tego co widzę prawie nic nie kojarzysz ;) porwali ją bo jej dar był potrzebny Wiktorowi w realizacji jego nikczemnego planu

more_than_a_woman

no przecież do lasu ją porwali i R i D ją szukali heheh.... oj książka naprawdę dawno dawno nie była czytana :P :) ale szczerze to nie wiem czy to jest dobry pomysł sięgać do książki i jeszcze raz ją czytać bo jeszcze bardziej się rozczaruje :P :)

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

ja mam do przeczytania Ostatnie Poświęcenie, książka stoi na półce i zbiera kurz, chyba najwyższy czas po nią sięgnąć ;))

more_than_a_woman

Jak dla mnie ostatnia i najlepsza część książki :)

zzuziaaa

A wiesz kto zabił królową ?? :P :)
Jak nie to powiem Ci że będziesz mega zaskoczona :)

zzuziaaa

Zastanawia mnie jeszcze jak pokażą to jak Rose wchodzi do umysłu Lissy

ocenił(a) film na 6
zzuziaaa

niestety wiem ;/;/ trudno, przeczytam dla samej akcji i tych specyficznych sytuacji ;d nie czuję, że rymuję xdxd

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Jak dla mnie to też najlepsza część
Czytaj czytaj czym prędzej ;)

zzuziaaa

Krótko, zwięźle i na temat: jest dobrze, mi się podoba, chociaż tylko ponad minuta :)

ocenił(a) film na 6
gabry886

mi też ogólnie się podoba, poczekajmy na film, mogliby na dniach zarzucić jakimiś stillsami do galerii ;)

more_than_a_woman

Przydałoby się, bo jakoś zapominałam o tym filmie i po obejrzeniu tego teasera mój głód o sobie przypomniał :P

ocenił(a) film na 6
gabry886

u mnie to samo, duszę cały czas repeat i nie mogę się napatrzeć na Dimkę ;D

more_than_a_woman

Te włosy mogliby sobie darować, szczegół, który nawet bym z radością przyjęła gdyby pominęli :P Rose wydaje się być twarda jak w książce, szkoda, ze tak mało Ozery :P

ocenił(a) film na 6
gabry886

jego włosy nie są takie złe ;)

more_than_a_woman

Wolę go w krótkich, ale to już zależy jak komu leży :P

ocenił(a) film na 7
gabry886

Jemu we wszystkim będzie dobrze, chociaż ieszę się, ze zachowali ten szczegół(dla niektórych istotny) ;)

ocenił(a) film na 6
gabry886

Dimka w krótkich to nie Dimka ; ) proste

more_than_a_woman

Ja jednak przymknęłabym na ten szczegół oko, ponieważ bardziej cieszy mnie to, że Danila to rodowity Rosjanin :) Każdy ma swoje zdanie, ma do tego pełne prawo :)

ocenił(a) film na 7
gabry886

Oooj tak to też jest duzy plus :D Racja Dimka bez długich włosów to nie Dimka

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

wystarczy, że w filmie Mia ma krótkie włosy ; )) dobrze chociaż, że są blond :)

ocenił(a) film na 6
gabry886

ale po co to ostatnie zdanie ? czy ja Ci wciskam moje ? nie : ) przez wyrażanie swojej opinii nie narzucam Ci jej automatycznie, to chyba też jest jasne ;> pokój !

more_than_a_woman

Ale ja właśnie napisałam to ostatnie zdanie, ponieważ nie chcę się kłócić! Nie możemy się zgadzać we wszystkim i najważniejsze jest to aby móc o tym rozmawiać a nie kłócić się! Miałam do czynienia z wieloma ludźmi i jedynie z dwoma osobami mogłam rozmawiać o tym jak się różnimy, jak odmienne zdania mamy bez kłócenia się o to, nie miałam nic złego na myśli :) Poza tym dla mnie czasami głupotą są szczegóły takie jak np kolor oczu, dla mnie Danila lepiej się prezentuje w krótkich włosach i takie jest moje zdanie, nie zmienię go na razie, a jeżeli tak się stanie to o tym powiem, może jednak po obejrzeniu filmu zmieni się mój pogląd :) Naprawdę pisząc jakikolwiek komentarz nie mam nic złego na myśli, nie chce nikogo urazić, nie jestem 13latką żeby bawić się w takie gierki :)

ocenił(a) film na 6
gabry886

rozumiem i szanuję, jestem daleka od obrażania kogoś na forum wg własnego widzimisię ;) bardzo doceniam w ludziach umiejętność szczerego wyrażania swoich poglądów oraz konstruktywnego argumentowania, co do koloru oczu czy długości włosów towarzysza Belikova - wg mnie te szczegóły odgrywają dość istotną rolę, bo przywiązałam do nich dużą wagę już na etapie czytania książki, ale np kreacja filmowej Kirovej bardziej mi odpowiada niż książkowa ;)

more_than_a_woman

A dla mnie akurat kolor oczu nie ma znaczenie jeżeli nie ma to większego wpływu na historię :P hahaha a byłam świadkiem kłótni kilku osób co do koloru oczu Jace'a z "Mortal Instruments" paranoja! :D Co do Kirovej to jak to powiedziała znajoma "ładnie ją postarzyli" :D

ocenił(a) film na 7
gabry886

Haahha "ładnie postarzyli"? Ale się zgodzę, eygląda świetnie i te jej ciuchy

ocenił(a) film na 6
gabry886

haha tak w drugą stronę

nie no bez przesady, aaż tak to nie jestem przywiązana do tej kwestii, gdyby film okazał się być na bardzo dobrym poziomie a Dimitri miałby zielone oczy naprawdę bym się nie obraziła ; )

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Nie, ale mi się bardzo podoba, ze on ma długie włosy, zawsze wyobrażałam go sobie w długich :)

ocenił(a) film na 6
Liwia_1

bo w książce ma długie i to jedna z tych cech, które są kluczowe jeśli chodzi o postać Dimitriego, również ciemne oczy i płaszcz kowbojski, aaaa właśnie ciekawam jakiego koloru są oczy Daniili...

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Hahaha prochowiec, on musiałby się tu znaleźć :)
Oczy. . .własnie, trzeba wyczaić