Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24955
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów

wasze typy, na kilkoro głównych bohaterów.

Rose - Selena Gomez
Dymitr - Ben Barnes
Lissa - Candice Accola.

Veronica_Green

* tu: Akademia Wampirów - Trailer na yt.

Veronica_Green

http://hollywoodcrush.mtv.com/2012/12/19/vampire-academy-rose-hathaway/

meel

Lyndsy bardzo dobrze grała w Nikicie, lubię ją, ale jednak jest troszkę łagodna, do roli Rose potrzebny jest pazur. Ma go oczywiście Phoebe, niestety zagrała w kilku serialach i filmach, które nie odniosły większego sukcesu, były to poboczne role, trzeciej faworytki nie znam, ale wygląda aż za młodo, ma 16 lat. To taka moja opinia na ten temat :P

gabry886

Phoebe ma potencjał do tej roli, ale szczerze wolałabym żeby do filmu poszukali jakiejś świeżej krwi :D Jednak najbardziej martwię się kogo dadzą do roli Christiana. Jest on moją ulubioną postacią i chyba dostanę załamania jak wpakują w obsadę jakieś nie wiadomo co :/

meel

Propo Rose, co myślicie o Crystal Reed?

ocenił(a) film na 3
meel

jest ładna ale nie pasuje do roli Rose moim zdaniem, pozatym gra już w serialu o wilkołakach i lepiej nie mieszać ją w świat wampirów

poncho003

Dokładnie, ładna buźka, ale jeden serial może jej wystarczy :) Liczę na jakąś nową, młodą twarz lub totalne zaskoczenie :D

gabry886

Szczerze, wolałabym żeby większość obsady to byli nieznani aktorzy :)

meel

A ja odkąd rozpoczęłam czytać Akademię to miałam 1 typ na Dymitra - Ben Barnes... Niestety, ostatnio jest mało " Dymitrowaty" i nie wiem, czy go wezmą do obsady... A z resztą obsady za dużo kombinują... Byle tylko tego nie zepsuli... ;)

MartaP1996

Z tego co wiem są małe szanse by Ben zagrał Dymitra.

użytkownik usunięty
adamstencli

Gomez nie nadaje się by grać Rose ponieważ ma zbyt słodką twarz..... Jak by ona wyglądała dając łupnia Mii albo walcząc ze strzygami..... Nie nie nie!!! Mogli by wziąć kogoś kompletnie nieznanego, nowego, świeżego :)

Zgadzam się :)

adamstencli

~ http://hollywoodcrush.mtv.com/2012/12/21/vampire-academy-lissa/
~ http://hollywoodcrush.mtv.com/2012/12/20/vampire-academy-dimitri/

meel

Przepraszam, bo widzisz, średnio rozumiem angielski (pomimo 3 lat nauki)... To są propozycje od fanów, czy aktorzy, którzy biorą udział w castingu? To ma jakiś oficjalny charakter?.... ;)

ocenił(a) film na 6
MartaP1996

Moje propozycje to :

Rose : Lyndsy Fonseca
Dymitr: Tyler Hoechlin
Lissa:taylor momsen ( z przed przedmiany, jak wyglądała tak : http://photos.imageevent.com/afap/wallpapers/stars/taylormomsen//jenny-humphrey- taylor-momsen.jpg )
Christian :Dylan O'Brien II
Adrian :Max Irons
Mia: AnnaSophia Robb
Abe Mazur:Robert Downey Jr.
Co myślicie ?

ocenił(a) film na 6
xpsycho

Olivia Holt jako Jill ?? ;> czy za słodka ?

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

lub Willow Shields ...

MartaP1996

Znaczy tak mi się wydaję są to aktorzy, którzy są najczęstszymi typowaniami fanów coś w ten deseń. Castingi się chyba jeszcze nie zaczęły. Nie sądzę, że to coś oficjalnego, ale scenarzyści mogą brać to pod uwagę :)

MartaP1996

Mój angielski nie jest na najwyższym poziomie, ale przewijają się wypowiedzi w pierwszej osobie liczby mnogiej, np "we're auditioning", więc to tylko propozycje MTV, są zaangażowani w to co się dzieje, bardzo często przeprowadzają wywiady z aktorami, którzy grają w filmach dla "nastoletniej" widowni, wypuszczają pierwsze klipy itp :)

adamstencli

Moją kolejną propozycją jest - Indiana Evans jako Lissa. Sama nie wiem czemu pomyślałam właśnie o niej, ale chcę też poznać waszą opinię :)

meel

Ja powiem tyle: mam nadzieję, że twórcy sami wybiorą odpowiednią obsadę, ponieważ nie liczy się jedynie ładna buźka. Fani już raz doradzili kogo chcieliby w ekranizacji swojej ulubionej książki i niektórzy się na tym przejechali, ponieważ aktor odmówił. Jestem otwarta na propozycje, jedynie nie chciałabym aby w filmie zagrały gwiazdki "pseudo Disneya", nie chcę kolejnego cnotliwego romansidła dla nastolatek w wieku 12-13 lat :/

gabry886

To powinien być bardziej film akcji, ale wątek miłosny ciągle się gdzieś pojawia, więc nie wiadomo co zrobią...

meel

Yes, Indiana Evans ale jako Mia!

adamstencli

Nigdy nie Selena Gomez.....pytania polski, w obsadzie powinni być mało znani aktorzy a najlepiej jakieś świeżynki xD

adamstencli

jak dla mnie Odette Annable byłaby idealna do rose bo selena zupełnie tu nie pasuje, do dymitra Ben ;) , a do lissy Elisabeth Harnois chociasz nie wiem czy ona nie jest troche za stara :D

mwydra

No chyba niestety za stara :( Ja też ją widziałam jako Mię :)

meel

ja wyobrażałam sobie zawsze Mię jako Taylor Momsen

mwydra

Moje propozycje:
Rose - zoey deutch, sarah butler, Odette Annable
Lisa - Imogen Poots, Spencer Locke. lucy fry
Mia - Indiana Evans, Haley King,

ocenił(a) film na 5
adamstencli

Michael Fjordbak

TO ON BĘDZIE GRAŁ CHRISTIANA !!!!

AVrdb

Skąd masz takie info? Bo na oficjalnym profilu filmu na facebooku i na stronach, które znam nie ma takiej informacji, pytam z ciekawości :)

ocenił(a) film na 5
gabry886

wejdz na "imbd" i u góry jest wyszukiwarka wklej to " Vampire Academy: Blood Sisters (2014) " i będzie .. I ja cb rozumiem bo jest duzo osób co piszą ze BEN BARNES bedzie grała Dimitra a tak nie jest i sie przyzwyczaisz .a wg to mikołaj krawczyk jest strasznie podobny do Daniela Kozlovskiego .

AVrdb

Na imbd ludzie dodają nawet tych proponowanych aktorów, dlatego ja nie wierzę w informacji na imbd dopóki jakieś inne źródło tego nie potwierdzi

ocenił(a) film na 5
gabry886

ja im uwierzyłam ponieważ ostatnio gdzię przeczytałam ze on to zagra

ocenił(a) film na 6
AVrdb

co do podobieństwa bardzo się zgadzam :)

ocenił(a) film na 6
AVrdb

Vampire Academy: Blood Sisters (pre-production)
Christian Ozera (rumored) czyli plotka ;)

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

(rumored) bądź podobno

ocenił(a) film na 6
AVrdb

tzn nadal plotka ; p nie przetłumaczyłam słowa dosłownie tylko podsumowałam

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

ps śledzę twittera i wiem co w trawie piszczy, Michael Fjordbak na pewno brał udział w castingu do roli Christiana, ale pani odpowiadająca za przesłuchania do tego filmu dementuje plotki i twierdzi, że póki co nic jeszcze nie wiadomo...

ocenił(a) film na 5
more_than_a_woman

spoko. ty uważasz tak a ja inaczej kłócić sie przecież nie będę

adamstencli

Obsada według mnie:
Sophie Bush - Rose
Ben Barnes - Dymitr
Elizabeth Harnois - Lissa
Selana nawet w 5% nie pasuje do tego filmu. Sophie Bush za to idealnie będzie pasować. :) Ben też będzie idealny bo ma bardzo podobne włosy, a jego oczy są tak samo głębokie i przyciągające oczy. ;D Elizabeth ma piekne włosy i rysy twarzy więc będzie świetnie pasowac na księżniczkę. :) To moje zdanie. :)

ocenił(a) film na 6
julia2604

wszystko ładnie pięknie, ale proponowani przez Ciebie aktorzy są już za starzy do tych ról ; )

more_than_a_woman

Czemu? ;D Przynajmniej lepiej wyglądają od tych aktualnych.

ocenił(a) film na 6
julia2604

spokojnie mogliby grać nauczycieli w tej szkole... lepiej ? no cóż, kwestia gustu ;))

ocenił(a) film na 5
adamstencli

Cameron Monaghan as Mason
Claire Foy as Karp
Sami Gayle as Mia
Ashley Charles as Jesse
na oficjalnej stronie AV juz jest kto kogo zagra podobają sie ?

ocenił(a) film na 5
adamstencli

Christiana zagra Dominic Sherwood a królowa Tatiane Joely Richardson

ocenił(a) film na 7
adamstencli

Ja myślę że wszyscy aktorzy są dobrze dobrani do ról. Danila... rodowity rosjanin świetny, Zoey ok, Lucy myślę że będzie świetnie oddawać Lissę. Chociaż myślę że wybrali beznadziejną Mie, najlepsza do tej roli byłaby Amanda Seyfried. A co do roli Adriana... Wyobraźcie sobie Alexa
Pettyfera, z lekko dłuższymi brązowymi, potarganymi włosami i urzekająco szmaragdowo zielonymi oczami. No czy to nie byłby idealny Adrian?

ocenił(a) film na 6
LadyKiller2209

Amanda na Mię jest za stara... lubię aktorkę, którą wybrano do tej roli, ale faktycznie ktoś inny pasowałby bardziej np AnnaSophia Robb, w roli Adriana widzę Douglasa Booth ; )

ocenił(a) film na 6
more_than_a_woman

na Mię pasowałaby też idealnie Sasha Pieterse, nawet chyba bardziej niż AnnaSophia ;)

ocenił(a) film na 7
more_than_a_woman

Jak dla mnie Douglas Booth jest mało zadziorny żeby zagrać lekko sarkastycznego Adriana.

ocenił(a) film na 6
LadyKiller2209

kto Twoim zdaniem nadawałby się bardziej ??