Dużo mam wspomnień związanych z bajkami Disney'a i innych wytwórni, oto bajki których nigdy nie zapomnę z mojego dzieciństwa:
1.Król Lew
2.Aladyn
3.Dzwonnik z Notre Dame
4.Piękna i Bestia
A wy jakie macie wspomnienie dotyczące bajek? jakich nie zapomnicie?
1.Aladyn
2.Piotruś Pan
3.101 dalmatyńczyków
4.Śpiąca Królewna
5.Mała Syrenka
To raczej moje ulubione bajki:D Ale pamiętam, nigdy nie lubiłam Kopciszka grrr...
1. Król Lew
2.Pocahontas
3.Dzwonnik z Notre Dame
4. Śpiąca Królewna (kiedyś uwielbiałam, ale oglądając ją teraz, stwierdzam, że mi się nie podoba tak bardzo jak inne^^)
5.101 Dalmatyńczyków
mialem na VHS Krola Lwa, Pocahontas i Aladdyna. Krol Lew mi sie nigdy nie podobal, Pocahontas mnie wkurzala zawsze a Aladdyna znalem na pamiec :) Teraz po 15 latach obejrzalem sobie Aladdyna ponownie i nadal mi sie podoba. Pocahontas i Krola Lwa bym pewnie nie przetrawil teraz, bo juz jako maly pyrpec mialem z tym problemy :P
Ja zawsze najbardziej ceniłem Dzwonnika z Notre Dame, ale lubiłem też Herculesa i Aladyna. Teraz oglądam trochę inne filmy, ale te zawsze z chęcią mogę obejrzeć :p
1. Piękna i Bestia
2. Anastazja
3. Dzwonnik...
4. Aladyn
5. Król Lew
6. Hercules
Nigdy ich nie zapomnę i będę do nich wracać :D Z ich powodu nie zgodziłam się na wyrzucenie odtwarzacza VHS. Szczególnie pierwszych pięciu.
Przede wszystkim muzyka, jakiej nie znajdziemy w żadnych innych bajkach - masterpiece po prostu :D Potem animacja, pewnie jak na lata 90. świetna, a po reedycjach po prostu doskonała. Fabuła - nie trzeba rozwijać. No i humor w Aladynie, Anastazji czy Herculesie, niepowtarzalny Timon i Pumba... no wymieniać by można zdecydowanie za dużo :D