Aladyn

Aladdin
1992
7,4 67 tys. ocen
7,4 10 1 67052
7,2 22 krytyków
Aladyn
powrót do forum filmu Aladyn

gdzie dostać ALADDINA

użytkownik usunięty

dla mnie aladdi zwłaszcza w polskie wersji językowej z Tyńcem jako ginem to jeden z lepszych filmów komediowych w ogóle; byłem na tym filmie w kinie w latach 92-93 chyba z pięc razy i to śmiesznie wyglądało bo z kumplem stare konie a tu na widowni owszem dorośli ale z dzieciakami. film nie jest taki do końća dla dzieci - te dowcipy, niedomówienia, małolatki nie rozumieją połowy tekstów

ale nie o tym chciałem pisać, tylko o tym że szlag mnie trafia, bo nie ma alladyna na vhs ani na dvd w polsce (w usa jest tylko na vhs); o co tu chodzi ? dlaczego tak jest ? ktoś wie ? disney wydał wszystkie swoje bajki na nośnikach ale alladyna nie .. owszem ukazał się aladyn i krol złodziei ale to zupełnie inny film tak jakby ciąg dalszy i dużo gorszy ?

ktoś wie co zrobić, może ściągnąć gdzies można jakiegoś divixa z tym filmem (i co z tego że to piractwo skoro normalnie nie mogę kupić)

proszę o pomoc ..

nawet nie wiem komu się poskarżyć ... może ktoś zna adres i e-mail warnera który dystrybuował ten film w polsce ...

czekam odpowiedzi

jacek

użytkownik usunięty

Aladdin
Tak naprawdę to należy poskarżyć się firmie Imperial, która dystrybutuje inne filmy Disneya na vhs i dvd. Ale powiem do tego, że nie tylko genialny Aladdin znalazł się w tej sytuacji: także wcześniejszy o rok film "Piękna i Bestia" NIGDY nie ukazał się na jakimkolwiek nośniku w Polsce. A w kinach był - dwa razy (ostatnio na IMAXie).

użytkownik usunięty

to jest rowniez moj ulubiony film, ciesze sie ze juz jest na dvd jest extra, szczegolnie piosenka a whole new world ale w oryginalnej wersji pozdro