PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334554}
5,7 2,5 tys. ocen
5,7 10 1 2465
3,5 2 krytyków
Aleja gówniarzy
powrót do forum filmu Aleja gówniarzy

Dobry polski film. Polecam szczególnie osobą otwartym na sztukę. Dzięki świetnej realizacji czuje się jakby filmik był stworzony przez znajomych. Motyw głównego bohatera miotającego się między znajomymi, którzy już mają poukładane życie i on wciąż szukający własnej drogi i miejsca, w mieście gdzie z pozoru nie ma perspektyw… plus mnóstwo drobnych scenek z podwójnym dnem – a może na siłę je wyszukałem :)

Mnie bardzo spodobało się tło, czyli miasto Łódź – choć nigdy w nim nie byłem ( nie wliczając meczy ) jakoś zawsze chciałem do niego pojechać. Autor w bardzo obiektywny sposób przedstawił Łódź co jest dla mnie dużym plusem… teksty w stylu „ co do za miasto bez rynku z jedną ulicą” po teksty w stylu wszyscy ważni Łodzianie wyjechali – nieprawda… mega… i choć moja wiedza w temacie miasta jest dość subiektywna, to jednak po obejrzeniu filmu jeszcze bardziej chciałbym odwiedzić to miasto… bo podejrzewam jak każde kryje w sobie mnóstwo ciekawych zakamarków nieznanych „turystą” :)

No i świetna rola Radka :))))

ocenił(a) film na 8
Lord33

Jedyna dobra ocena tego filmu i właśnie, zgadzam się, on jest dla osób otwartych na sztukę, bo jeżeli ktoś pisze, że sceny się w tym filmie nie kleją i zmieniają pory dnia bo montaż jest kiepski, to błagam...-.- mnie się podobał bardzo. i faktycznie, Mecwaldowski ekstra!

think_pink

Dziękuję, choć może z tym, że jedyna, to troszkę przesada - każdy odbiera to co widzi jak chce, no a czasem jak może :)
Dla mnie rewelacyjny film - bardzo świeży i zapadający w pamięć - czegoś podobnego nie widziałem jesli chodzi o polskie filmy.
A jeśli chodzi o realizację, to niestety mało osób orientuje się, że poslkie kino skazane jest na taką a nie inną, bo możliwości finansowe są ograniczone - a tu proszę, można za małą kaskę zaskoczyć widza, a nie robić coś na styl, czegoś, czego niestety nie da się podrobić jak nie ma $$$
Pozdrawiam.