PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Mam awersję do tego rezysera, jeszcze nie natknęłam się na film który by choć w minimalnym stopniu mi się podobał.... a gotyk, horror i klimat kocham.
Burton to gotyk dla dzieci rodem z komiksu z Arcansas :/

ocenił(a) film na 10
pamelapopo

Nie ma to jak krytykować genialnego reżysera,pozdro,ciekawe w takim razie film cię zadowala?Jakby był czarno-czarny-na czarnym tle z czaszkami,a w fabule o szatanach?

pamelapopo

Bez klimatu? Haha, dobre sobie.

ocenił(a) film na 7
pamelapopo

proszę cię, Burton to mistrz reżyserii. Trio: Burton, Depp, Bonham Carter to najlepsze trio EVER.

zu_uzka

Jak można mięć niechęć do tego reżysera!! Moim zdaniem większość jego filmów ma to coś, dzięki czemu chce się je oglądać. A co do Alicji to mimo wszystko film nawet mi się podobał.

pamelapopo

Komentarz dodany do złego filmu, bo akurat "Alicja..." jest najmniej Burtonowym filmem tego reżysera. I nie widzę w nim ani krzty gotyku.

ocenił(a) film na 6
pamelapopo

burton to chyba najbardziej klimatyczny reżyser

pamelapopo

A ja uwielbiam Burtona. Jak dla mnie jest najlepszy i jest moim ulubionym reżyserem :-) Kocham każdy jego film. Jest niepowtarzalny.

ocenił(a) film na 5
pamelapopo

A ja się po części zgodzę z autorką tematu. Obejrzałem większość filmów tego reżysera, i tylko dwa uważam za naprawdę niezłe: Dużą Rybę i Charliego, reszta zdecydowanie nużąca, żeby nie powiedzieć słaba. To, że Burton ma wybujałą wyobraźnię i w wielu jego filmach postacie, krajobrazy, zdjęcia i inne szczegóły zapierają dech w piersiach, wcale nie znaczy, że jego filmy posiadają klimat. Otoczka piękna, środek zgniły - czego najlepszym przykładem jest "Alicja". Nuda, nuda, nuda <ziew>