Jeśli miała by być druga część to co według was powinno się wydarzyć? Ogulnie jaka akcja, przygoda no i wątek miłosny oczywiście ( :p )
Burton ma taką wyobrażnie że o fabułe nie musimy się martwić,a druga część raczej napewno powstanie wystarczy popatrzeć na box office.Wracając do pytania,fainie by było gdyby rozwineli troche bardziej wątrk Białej Królowej i innych ciekawych bohaterów.
Nie byłabym taka pewna. A bardziej wątpię, że gdyby już miała powstać druga część to czy w najbliższym czasie. Burton ma już parę pomysłów na nowe filmy i nie sądzę, aby zajmował się na razie "Alicją" :) Nie mniej jednak, czekam na wszystko co stworzy jego wyobraźnia :D
Bardzo bym chciała, żeby powstała 2 część Alicji..^^ Koniecznie musiałyby być wyjaśnione relacje pomiędzy Kapelusznikiem a Alicją, bo już kompletnie nie wiem co mam o tym myśleć.. Czyżby kapelusznik leciał na Alicję?? -->"Dlaczego zawsze jesteś albo za mała albo za duża?"- Do czego za mała i do czego za duża? ;> I również fajny byłby rozwinięty wątek Białej Królowej i moich kochanych Grubasów, których uwielbiam ;D Może w drugiej części w końcu Alicja znalazłaby miłość swojego życia?
Najciekwsze w filmie były postacie i to one ratowały całość. Teoretycznie można dalej to ciągnąć, bo wg. mnie już fabuła pierwszej części nie była zbyt dobra na film. Scenariusza było na godzinę. Jeśli druga miałaby pogłębić wątek relacji bohaterów to ja tym razem odpuściłbym.
Ja wymyśliłam coś takiego: Minęło kilka lat. Alicja powraca do Krainy Czarów aby spotkać się ze starymi znajomymi. W drodze do nich okazuje się, że Czerwona Królowa ma się dobrze i jakimś sposobem odzyskała władzę w Krainie Czarów, którą teraz chce zniszczyć a razem z nią naszych bohaterów: Białą Królową, Alicję, Kapelusznika i jego kompanów oraz Skazeusza (koleś uciekł od Czerwonego Łba po tym jak chciał ją zabić i przyłączył się do tych dobrych). Tylko Alicja może ją przed tym powstrzymać.
+ możliwe rozwinięcie relacji między Alicją/Kapelusznikiem/Skazeuszem (trójkącik;))