Nie widziałem ani tego,ani tego. Mógłby ktoś mi doradzić i uargumentować swoją decyzję?
Nie wiem o co pytasz. To dwa zupełnie rózne filmy. Który wybrać - zależy od nastroju. Ja postawiona przed takim dylematem wybrałabym Księżną bo uwielbiam ten film, oględałam go 7 razy i jeszcze mi się nie znudzil. Ale ja ogólnie lubię filmy kostiumowe tego typu. Nawet jeśli nie do końca oddają realia epoki, to jest w nich magia. A Alicja to Alicja. jak chcesz się rozerwać to jak najbardziej (niby depp i burton ale nie w najlepszym wydaniu).
Nigdy nie oglądałam ani Księżnej ani Alicji w...
Jeżeli uwielbiasz filmy Tima Burtona, wybiesz Alicję, jeśli nie przeszkadza ci dubbig i przepadasz za animacją i baśniową scenerią.
Wybierz Księżną jeśli uwielbiasz kostiumowe melodramaty.
Jeżeli nie potrafisz się zdecydować, obejrz najpierw fragment Księżnej, bo ten film leci wcześniej.
Albo inna alternatywa, wybierz inny film. Z tego co wiem na TV4 o 21 jest równie znakomity film kostiumowy - Hrabia Monte Christo. Polecam.
Dzięki ;) najpierw rzeczywiście oglądnę fragmenty Księżnej a jeśli bedzie kiepskie to przerzucę się na Alicje.
Nie bedzie kiepskie:) Widzę że masz w ulubionych buttona więc myślę że docenisz Księżnę. Nie twierdzę naturalnie, że te filmy mozna swobodnie do siebie porównywać - są inne pod praktycznie każdym względem. Mam na mysli raczej to, że wysoko cenisz sobie film w którym niekoniecznie chodzi o szybkie zwroty akcji.