PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Nie myślcie że psioczę, ale czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Burton przez przez całe życie kręci w kółko jeden i ten sam film?

Ten facet zaczyna się robić odtwórczy.

ocenił(a) film na 7
Titus_

Co masz na myśli? Przecież Tim kręci przeważnie same bajki a ta będzie niejako wyzwaniem, chociaż każdy wie, że Alicja to mało nowatorski pomysł na film, no ale wyobraźnia reżysera z pewnością uczyni ten projekt czymś więcej ponad kolejną ekranizację.

Thommy

Chciałbym wiedzieć co masz na myśli mówiąc "ten sam film". Wydaje mi się, że Burton w gruncie rzeczy udowodnił że jest w miarę wszechstronny.

To, że skupia się na bajkach natomiast i bardziej bajkowych pomysłach to poprostu kwestia jego gustu. Ja osobiscie lubie jego filmy...często są aż do przesady infantylne (Charlie i fabryka...)ale naprawde...podziwiam wyobraźnie tego człowieka, "Duża Ryba" jest pod tym względem poprostu świetna.

Poza tym to dzięki Burtonowi możemy oglądać Deppa i Carter w najlepszych rolach :) Depp jak Depp ale Helena u Bartona zawsze jest REWELACYJNA :)

pozdrawiam

_GuZiEc_

Ei ei ei Depp jest tez rewelacyjny :D

gwell

Depp? Dobrze...jest rewelacyjny...ale czasami mniej czasami bardziej :)

Ale Helena? Toż to czysta przyjemność oglądać ją w każdej roli u Burtona.

Ja np. nie polubiłem Deppa w Charliem.

Titus_

Burton nie wychodzi o krok od swojej pokręconej wizji świata. Jednak jest w tym rewelacyjny. Nie nazwałabym tego jednak "jednym i tym samym filmem".