Tego filmu ,jest napisane 3d.A więc będzie wyświetlany tylko w 3d?Bo jeśli tak to jestem naprawde solidnie wkurzony.Czy to trudno dla produceny\tów zrozumiec że sa osoby które maja różne choroby oczu i nie mogą oglądac filmu 3d,bo prostu tego efektu nie widzą.Tak samo jest w moim przypadku.Tak samo jest np. z Avatarem.Według mnie powinny byc dwie wersje tych filmów 3d i normalne.Bo to już mnie w nerwia.Chce sobie pójść na film a tu same 3d .Więc jeśli w obu tych filmach nie będzie normalnej wersji,to je nabęde w sposób nielegalny.
Żadnego 3D nie widzisz ? Bo są różne rodzaje to jest robione chyba tak jak Shrek w programie 3D a nie stereogramie czy czymś do okularów. Czy ze Shrekiem tez masz problemy? Bo jeżeli widzisz trailer to i film chyba tez zobaczysz - bo to jest 3D.
Jeśli widzisz napis IMAX i 3D.. to chodzi właśnie o optyczny odbiór
trójwymiarowy. Ale bez obaw - kin IMAX jest na tyle mało, że na pewno
będzie wersja dla kin zwykłych i w 2D - przecież każdy chce zarobić na tym
filmie:)
Nie widziałam napisu IMAX a tylko 3D a sama robię krótkie filmiki w 3D i oczywiście nie -IMAX-. Niektóre kina miały filmy z okularami , pomimo że były to zwykle kina. 3D oznacza też oznacza generowanie obrazów i postaci w graficznych programach komputerowych - 3D a nie kręconych kamerą stereo o dwóch obiektywach czy jakoś tak podobnie .
Tak samo jak i Avatar ten film na pewno pojawi się w kinach w dwóch wersjach: cyfrowa kopia 3d i kopia analogowa czyli ta zwykła. Póki co kin z projektorami cyfrowymi jest za mało, żeby film pojawił się tylko w takiej wersji. Poza tym producenci raczej wiedzą, że nie wszyscy będą chcieli się wybrać na wersję 3d. jest za mało raczej
W sumie 3D oznacza tez robienie na kompie(Animacja 3D), w programie 3D .Inaczej robi się filmy Trójwymiarowe ponieważ kręci się je specjalna kamerą i można zrobić film z udziałem prawdziwych aktorów. Przecież wiadomo że to są postacie zrobione na podstawie prawdziwych aktorów a nie aktorzy. Tak było z ekspresem polarnym film był robiony na kompie ,ale miał dwie wersję IMAX oraz do kin 2D.