ciekawe kto na to pojdzie do imaxu gdzie bedzie wersja tylko z polskim dubbingiem? NIE MA MOWY! przeciez
to nic jak jawna profanacja!
a w imax'sie jest z dubbingiem ? ;OOO
AAA, ale warto się poświęcić bo to najlepsza sieć kin w Polsce, tzn. dla filmów w trójwymiarze...
Tak, informacja niestety potwierdzona (zreszta widac to przy rezerwowaniu biletow..). Nie bede sie poswiecac
;P w IMAXIE bedzie dobry obraz ale nie bedzie glosu johnnego deppa ;P
;/;/;/;/;/;/;/;/;/
no to lipa... to mam dylemat, heh pewnie pójdę na jedno i drugie
zobaczyć film w IMAX'ie, a w innym kinie to ogromna różnica i nie tylko jeżeli chodzi o 3D. Jak byłam na Avatarze[3D] w IMAX'ie to nie mogłam ogarnąć całego ekranu + napisy. Wcześniej byłam jednak w Helios'ie w 2D i nie ma o czym gadać. Nawet nie ma co porównywać. Normalną wersje z napisami możesz sobie odtworzyć na kompie czy DVD, ale takiego efekty 3D jaki daje IMAX nie znajdziesz nigdzie poza nim. Takie jest moje skromne zdanie na ten temat. Też wolałabym napisy, ale trudno... każdy ma wybór 3d[+] z dub czy 2d[-] z napisami.
PS sama chętnie posłuchałabym Johnnego <333
film jest czyms ponad zdjecia, dlatego tez rezygnuje z Alicji w IMAXIE ;] Przezyje fakt ze nie zobacze tego w
3D.. trudno.. Wybieram mniejsze zuoo!
właśnie, ale no cóż...
każdy wybiera opcje odpowiednią dla siebie i w tym wypadku ja zamawiam pierwszą. aczkolwiek życzę miłego oglądania! ;*
Ja nigdy od 9 lat nie oglądałem żadnego filmu z lektorem i dubbingiem.
Dla mnie to profanacja. Dlatego z dubbingiem na pewno nie zalicze seansu.
Pójde tam gdzie jest oryginalny głos.
Jaki to jest bdzurny mit z tym imaksem. Nie dość, że Alicja nie była kręcona pod imax i nie korzystano z kamer imaksowych, co ma ogromne znaczenie (powtórzy się sytuacja z Avatarem), to technologia analogowa nie jest w stanie zapewnić takiej ostrości obrazu jak cyfrowa ze zwykłych kin. No ale ludzie kochają mity.
Imax może dać lepsze wrażenia, ale nie jest to regułą, ba.. w przypadku naszych polskich uwalonych ekranów, dudniących głośników tym bardziej. Lepiej iść do jakiegoś nowszego kina cyfrowego, jeśli ktoś ma taką możliwość.
Cyfrowy łódzki imax rzeczywiście deklasuje konkurencję, ale reszta to niejednokrotnie kompromitacja.
Dziekuje za zyczenia milego seansu ;)!
Obawiam sie , ze imax straci wiele widzow ze wzgledu na ten dubbing ;P
Co prawda wielu to nie robi roznicy, ale z tego co czytalam na wp.pl to wlasnie protest fanow sprawil ze w ogole zdecydowali sie na napisowa wersje rowniez :P
No cholera to ja już nie wiem co mam zrobić czy iść do imax'u na dubbing (czystą profanacje) czy do zwykłego na napisy...noooo...mam jeszcze troche czasu do namyśleń...
w multikinie też już można :) . Już zarezerwowałem na 06.03 . Do wybory z napisami i dubbingiem .
Po co się sprężać? Film będą pewnie grać z 2-3 miesiące, lepiej sobie później pójść niż się przepychać w kinie.
no ja też wole jak jest mniej ludzi xp a nie to powrzechne chrupanie, szeleszczenie torebkami itp. doprowadza mnie to do szału xp
ja też poczekam jeszcze trochę ,żeby obejrzeć w spokoju oo i przez ten czas popytam ludzi jakie wrażenia z IMAXU i czy warto rezygnować z oryginalnego głosu..
ja rezerwowałam bilety w multikinie na napisy i w 3D... tak przynajmniej mi się wydaje. Skąd w ogóle wiecie, że jak się idzie na napisy to nie można w 3D??
matko tak by było idealnie, w 3D z napisami...ale gdzie sprawdzam repertuar w multikinach to jest napisane " kopia z dubbingiem!" nie znalazłam żeby nie było, a na stronie imax'u nic nie jest napisane
No to ja mam dylemat. Chyba pojde na 3d a potem obejrze na kompie jak wyjdzie na dvd z napisami. Sama nie wiem....
hej wie ktoś może czy w Heliosie będzie z napisami czy z dubbingiem w 3D ?
z góry dzięki.;)