PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Tylko nie to!

ocenił(a) film na 5

Kiedyś słyszałem, że miał powstać film pt. Dark Wonderland na motywach Alicji w Krainie czarów z gęstą, ciężką atmosferą. Proszę, powiedzcie, że to coś, to nie jest przepoczwarzony pierwotny projekt...

użytkownik usunięty
autul

O projekcie filmowym nie słyszałam, ale po wpisaniu "dark wonderland" Google wyrzuca zaj***ste obrazki :D
Co do powstającej alternatywnej "Alicji", to mamy przecież "Phantasmagoria" Mansona, czyli never ending story, którego premiera przesuwana jest z roku na rok.

ocenił(a) film na 5

No właśnie było Phantasmagoria i Dark Wonderland.

Aaaaa
"According to screenwriter John August, neither the alleged title Dark Wonderland nor any rumored casting were real."

Czyli phantasmagoria to jest właśnie to, o czym myślałem.

FAQ http://www.imdb.com/title/tt0466663/faq

Całe szczęście, bo już dosyć mam "horrorów", w których bohaterowie reagują na nadprzyrodzone zjawy... dyskomfortem. Burton byłby idealny do zepsucia tego projektu i pójścia nawet dalej w kierunku, o którym mówiłem - bo on ze wszystkiego robi komedię. Całe jego filmy przypominają mi te scenki po filmie, gdzie widać, jak aktorzy się dobrze bawią przy, kręceniu filmu. Gnijąca panna młoda to był świetny film, ale NIE horror. Burton pręzej dostałby rozpuku niż zrobił film z klimatem WIND CHILL czy nawet MONSTER HOUSE. W każdym razie całe szczęście, że to nie on stoi za projektem.