Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Johnny Deep to rewelacyjny aktor, nie ma co ukrywać. Również w tym filmie odegrał swoją rolę wzorowo a sama kreacja jego postaci była niezwykle interesująca ale...

Gdzie nie znajdę reklamy tego filmu, artykułu o nim w gazecie czy czegokolwiek innego związanego z tą produkcją to kręci się to wokół Kapelusznika (Deep'a).

No kurde... czy ten film się nazywa "Szalony Kapelusznik w krainie czarów"? Nie wydaje mi się... i czy jesteśmy już w tych czasach skazani na to że twórcy filmu chcą aby go obejrzeć dla konkretnego aktora a nie dlatego że film jest ciekawy sam w sobie? Paranoja przeplatana z parodią...

ocenił(a) film na 8
KinoManiack

Zgadzam się w 100% ;/ Zupełnie bez sensu, on jest świetny ale w ogólnej promocjii filmu powinno się promować głównego bohatera lub całą obsadę...

Nainen

Deep to świetna reklama, ale także po seansie Kapelusznik jest najbardziej zapamiętaną postacią. Także dla tych, którzy Alicji nie widzieli, film kojarzy się z Johnnym i jego bajeczną charakteryzacją. Tak więc wykorzystanie go w celach marketingowych nie dziwi.

ocenił(a) film na 3
ravaell

aktor nazywa się Johnny Depp, 2 razy jest w nim literka P, a tylko 1 raz literka E. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
Mudshark

Nie pozdrawiam, zwisa mi jak się piszę nazwisko, wiadomo o kogo chodzi. Nie jestem jego jakimś wielkim fanem żebym zwracał na to uwagę.

A co do rewelacyjnych postaci w tym filmie to Kapelusznik chowa się i to bardzo do Czerwonej Królowej. Mimo iż jest to postać negatywna to wg mnie jest w tym filmie rewelacją pod każdym względem... no ale jej nie gra aktorka o tak sławnym nazwisku jak Depp...

ocenił(a) film na 8
KinoManiack

a macie też problem...

ocenił(a) film na 8
KinoManiack

powiem szczerze, depp często jest podziwiany , rozumiem to.ma swoj styl, przystojny, kobiety go lubią. pewnie wiele osob mnie zwymysla teraz, ale kiedy depp zagrał rewelacyjnie?rewelacja to znaczy rola totalnie nietypowa, za każdym razem inna, wymajająca wykazania się umiejętnościami i talentem. odejmijmy wspaniała charakteryzacje kapelusznika i naprawdę już tak nie porywa. zdecydowanie czerwona królowa się wyróżnia.
Johny jest z pewnością czarujący tylko czy dorównuje zdolnościami de niro czy pittowi?

Krishna_3

zauważcie, że nawet na plakacie reklamującym jest sam kapelusznik :)

ocenił(a) film na 8
BlackySheep

Owszem ale nie na każdym :D

ocenił(a) film na 8
Krishna_3

Moim zdaniem "rewelacja" jest pojeciem względnym i napewno nie powinno się go w jeden sposób definiować...

ocenił(a) film na 9
KinoManiack

akurat ta aktorka jest bardzo znana, a z Deppem grała w wielu filmach, wiesz? przypuszczam, że każdy kto zna się choć trochę na filmach, w których grał Johnny na pewno skojarzy Helenę Bohnam Carter, czyli czerwona królową.

ocenił(a) film na 5
KinoManiack

Widzisz,już ominę fakt,że film dla mnie jest beznadziejny,ale ludzie słyszac ,że gra w filmie,który zamierzają obejrzeć,jakiś sławny aktor,to daje im to pewna gwarancje,że opłaci sie kupić bilety,cole,popcorn i posiedzieć w kinie,oglądając naszego aktora w akcji.Zazwyczaj reżyserzy dobierają do dobrego filmu,znaną i utalentowaną obsadę,ale nie każdemu może sie film spodobać bez względu na nią.