PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371236
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

bardzo bardzo dobry !!

użytkownik usunięty

Świetnie zrobiony film, przepiękne zdjęcia, cała strona wizualna fantastyczna. Dobre aktorstwo no może poza przeciętną Mią Wasikowską.
Johny Deep zniewalający mimo żółtych zębów ;) .
W polskim dubbingu wyróżnia się naprawdę świetna Kaśka Figura. Im starsza tym lepsza aktorsko.
tylko końcówka mi zgrzytnęła, chyba w książce było inaczej ...
polecam w wersji 3 D , żeby lepiej zanurzyć się w krainie czarów ;)

ocenił(a) film na 7

Gdzie i kiedy byłeś? Chętnie zobaczę wcześniej ;>

<za krótki!>

Jak dla mnie to chyba miałeś piękny sen w którym przyśniła Ci się Alicja :P Światowa premiera 3 marca, ale Ty widziałeś jeszcze w lutym, heh, dobre dobre :P Nie ma co :D nie wiem z kogo chcesz zrobić idiote... No chyba, że ściagnąłeś sobie z chomika bo widziałem tam gdzieś linka :P Normalnie co jeden to ma lepsze pomysły :P A może znasz się z Burtonem i zaprosił Cię na przedpremiere do swojej willi? :D i popijałeś wtedy drinki z Depp'em dyskutując jaki to pasjonujący powstał polski dubbing? :D Heh, ale się uśmiałem :P

Bartek_M

chyba drinki z DEEPEM bo Deppa to on nie zna xD

użytkownik usunięty

A może to kolejny recenzent mieszkający w Londynie i musiał się pochwalić że ogląda filmy wcześniej niż my? Tylko w takim razie kopnął nas niezły zaszczyt, że puścili polski dubbing.. swoją drogą nawet jakbym miała możliwość obejrzenia miesiąc wcześniej filmu (ale nie z chomika jak, domyślam się,autor) z dubbingiem to bym podziękowała...

ocenił(a) film na 8

wątpię żebys widział ten film, ale jesli nawet to dubbing sądząc po reklamie jest beznadziejny.Dlatego mam pytanie wie ktos czy mozna bedzie obejrzec ten film bez poslkiego dubbingu w kinie?Bo jesli nie to lipa:(.

ocenił(a) film na 9
luckygirl23

Jest już mnóstwo tematów na ten temat :) Tak, są kina, w których "Alicja..." wyświetlana jest w dwóch wersjach. Z tego co wiem, to jest to sieć kin Multikino, Helios oraz Cinema City (wydaję mi się, że te dwa ostatnie to wybrane kina, ale nie zagłębiałam się w to). Z napisami są seansy wieczorne. Napisów nie ma w IMAX, jest tylko dubbing.

ocenił(a) film na 8
catherinevictoire

dziekuje za informacje:)