Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371646
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

budżet

ocenił(a) film na 6

słyszeliście że ma budżet 250 milionów dolców to jest chyba lekka przesada jeśli avatar był za 237 i co pokazał
nie wiem co pokaże ale 200 spokojnie by starczyło chyba że aktorzy chcieli astronomiczne sumy za wcielenie się w bajkowe postacie

BigDadddy

Ale w czym problem? Chyba tej kasy z wlasnej kieszeni ni wykladales?

ocenił(a) film na 6
amyks

też się cieszę ale widzę twoją zrozumiałość

ocenił(a) film na 5
BigDadddy

wykreowanie takeigo świata wcale mało nie kosztuje. Cały film jest kumputerowy tak jak w AVATARZE. Praca scenografów i speców od efektów specjclnych jest masa

ocenił(a) film na 9
Jakebloom

Z czego jakieś 200 dostał Johnny za rolę kapelusznika ;P (żartuje oczywiście).

No coż jakby nie patrzeć pierwszoligowi aktorzy :) i w ogole ;]

ocenił(a) film na 6
aPosing

niech im bęzie ale jak bęzie gniot to ręce opadają ale wątpię żeby nim był:)

BigDadddy

Caly czas nie rozumiem czemu nie mozecie scierpiec ze taka kasa? Chcielibyscie ja otrzymac czy co? Na igrzyska zimowe teraz wylozono taka mamone, ze tu to sprawa toczy sie z zasadzie o drobniaki

ocenił(a) film na 6
amyks

ja piendole mogliby wyłożyc tyle na świetny film ambitny o czymś wąznym a nie bajkę

BigDadddy

Z tym że na pewno to skąd wiesz ile to kosztowało z jakiegoś oficjalnego źródła ? Bo mi się wydaje że wydatki związane z robieniem jakiegoś filmu to raczej tajemnica przynajmniej do czasu premiery a to co podają to mi wygląda na dziennikarskie spekulacje by podrażnić i podenerwować ludzi by byli zazdrośni i mniej chcieli chodzić na jakiś tam film by nie dać im zarobić.

MorganaBlackcat

Jeśli chodzi o budżet, to czytałem swego czasu gdzieś że Avatar kosztował w sumie nawet trzykrotnie więcej niż to oficjalne 230 milionów, ale mogę się mylić.

michal04_90

Dla ludzi każda suma jest zawrotna ale to przecież niesą zarobione pieniądze a wydane na to by normalni ludzie tez mogli sobie zarobić i żyć. Przecież każda osoba robiąca coś dla filmu na tym zarabia bo taką ma prace zarobkową .

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Rozwiń "film ambitny"... Bo o ile pamiętam, zazwyczaj filmy ambitnie nie potrzebowały takich budżetów, a bajki - i owszem. Bo filmy ambitne nie polegają na efektach :P

Mr__Pink

Ale dzięki temu bardo dużo osób ma prace. To są pieniądze które zarabiają nie producenci bo oni je wydaja .