czy to prawda, że w Polsce w kinach będzie jedynie wersja z dubbingiem??? przecież to koszmar,jak można tak zepsuc film! a przy tym nie dac okazji do obejrzenia w wersji oryginalnej językowo:/ poza tym nie rozumiem celu, przecież filmy Tima Burtona sa skierowane do starszej widowni,a ona raczej czytac potrafi.
A ty umiesz czytać ?Bo wygląda że chyba jednak nie ? Rozumiem też ze się można zdenerwować i zapomnieć przeczytać to co się ma przed oczami.Przejrzyj tematy to się dowiesz co i jak.
W niektórych kinach będzie z napisami. Poczytaj sobie człowieku, zainteresuj się, a potem zastanów się nad tworzeniem bezsensownego tematu, których i tak jest już sporo
Masz tu dziesiątki tematów na ten temat, a zresztą jak chcesz wiedzieć czy to prawda to przeglądnij strony internetowe kin...
To narzekanie na dubbing jest już denerwujące. Dzieci pójdą na dubbing Depp - Pazura, a dla starszych widzów łaskawie zrobili wieczorne seanse z napisami, więc dajmy już spokój.
rzuciłam okiem na pierwsze tematy ale nie zauważyłam tam nic dotyczącego języków,więc stwierdziłam, że zamiast przeszukiwac wszystko po prostu założę nowy temat, chyba po to są fora między innymi? a w wyrażeniu dezaprobaty chyba nie ma nic złego, po prostu ocena, więc nie rozumiem niektórych niezbyt miłych odpowiedzi.. w każdym razie dziękuję za inf.
Pewno gdybyś weszła kilka godzin wcześniej to nic innego raczej by ci się nie rzuciło w oczy bo od tygodni ba nawet od miesięcy tematy dubbing - napisy były głównymi na tym forum.Więc nie masie co dziwić że ktoś może być zmęczony ciągłym tłumaczeniem ze są dwie wersje i przy rezerwacji warto sobie zobaczyć na która się wybieramy.:)
w Heliosie w Opolu jest wersja i z dubbingiem i z napisami, bilety już sie grzeją na sobote ;]
Tak wszyscy narzekacie na ten dubbing, ale patrząc po rezerwacjach na stronie Heliosa to na wersje z napisami czy z dubbingiem idzie porównywalna liczba osób. Zresztą akurat wyświetlanie tego filmu w dwóch wersjach (napisy albo dubbing) to strzał w dziesiątkę, bo wszyscy są zadowoleni. Wszystkie filmy powinny być w ten sposób wyświetlane.