może się to wydać głupim pytaniem ale czy ten film będzie w 2D bo wszędzie tylko widzę 3D a nie chce dubbingu oglądać bo ten film straci cały urok Johnny Depp z polskim głosem odpada :(
no jasne że tak :) nie tylko w imaxie będą go wyświetlać, więc w normalnych kinach ma być 2D :)
Nigdy nie bylo przypadku zeby dystrybutor wypuscil tylko wersje 3D tak i tym razem bedziemy mieli do wyboru 2D badz 3D ;)
Oczy bolą przy obrazie tzw. anaglificznym (kanał czerwony pochodzi z ujęcia
inną kamerą niż pozostałe dwa, tj. zielony i niebieski; do oglądania w
okularach z lewą soczewką czerwoną, a drugą pośrednią pomiędzy zielonym a
niebieskim). W przypadku technologii IMAX'a bazującej na polaryzacji
światła nie ma efektu zmęczenia oczu. Niestety jest inna wada: głowę musimy
trzymać pionowo, inaczej obraz jest nieostry. Najidealniejszą metodą są
klatki adresowane na przemian dla lewego i prawego oka (zamiast np. 30 FPS
jest wtedy 60 FPS), a okulary zasilane akumulatorem błyskawicznie zamykają
lewą i prawą soczewkę (tempo tak duże, że nawet tego nie widać). Niestety
tej technologi doświadczymy tylko w kinach cyfrowych (i to też nie
wszystkich) oraz... okularach nVidia 3D Vision (tylko gry i dedykowane
filmy).
Puszczanie filmu w 3D nie wadzi w oglądaniu filmu z napisami. Zapewne będą więc do wyboru 4 opcje: 3d z dubbingiem, 3d z napisami, 2d z dubbingiem i 2d z napisami. + format imax3d (też zapewne z napisami). Do wyboru do koloru :)
ojej, dlaczego nie możemy? już coś wiadomo, że I-max będzie z dubbingiem?? Cholera a ja chciałem iść do imaxu, ale jak tam Kot z Cheshire będzie mówił do mnie głosem np. Roberta Więckiewicza to ja odpadam...
Pisalam o tym juz, po 1 wyslalam w tej sprawie maila ;) po 2 wystarczy zobaczyc repertuar (imaxowy do polowy marca juz jest ;])
Polski dubbing zazwyczaj jest dobry , ale zgadzam się ,że ciekawiej na pewno będzie posłuchać głosu Deppa . a 3D ssie...
Jeszcze nie widzialam FILMU w ktorym polski dubbing wyszedl mu na dobre.. Niecierpie filmow z dubbingiem, dubbingowcy niech zostana przy animowanych produkcjach ;)