Johnny Depp wygląda jak idiota, H.B. Carter ma wodogłowie a do tego jeszcze to cholerne 3D...i jak tu $#@*! oglądać???
Myślę, że wygląd Deppa wyszedł dobrze, albowiem Burton zapewne miał na celu przeplatanie dramatu (mam na myśli walkę Alicji, aczkolwiek czy dramatem można to nazwac? Powiedzmy więc) oraz śmiechu - na przykład kapelusznika. Mi osobiście charakteryzacja kapelusznika bardzo się podoba.
przepraszam bardzo, jesteś żałosna/y. JD nie wygląda jak idiota - jego kostium i wizerunek, który stworzył wspólnie z Burtonem, to ARCYDZIEŁO. to nadaje smaczku temu filmowi. czy Sweeney wg. Ciebie wyglądał jak idiota? a Sparrow? a Carter nie ma 'wodogłowia' jak to nadzwyczaj poetycko ujęłaś/ująłeś, tylko przerośnięty czerep. ten wątek wprowadził do filmu wiele śmiesznych anegdot i sytuacji. nie wiem, jak możesz tego nie doceniać, ale cóż, każdy ma własne zdanie. tylko, że nie należy od razu nazywać rzeczy/osób, które Ci nie pasują 'idiotami' i 'wodogłowiami', bo to a) niepoważne, b) niezgodne z prawdą, a także c) niedojrzałe i dziecinne.
pozdrawiam.
nie wiem, nie widziałem jeszcze i długo nie zobaczę bo poczekam sobie na wydanie dvd ponieważ nie mam zamiaru użerać się w kinie z tymi kretyńskimi okularami. Opinię opieram na plakatach które od jakiegoś czasu prześladują mnie na ulicach ale po filmie nie spodziewam się za wiele bo po "planecie małp" i "dużej rybie" Burton stracił u mnie kredyt zaufania i nie poprawił tej sytuacji nawet "Charlie" który filmem co prawda przyjemnym był ale daleko mu do tego co Tim reprezentował swoją twórczością dużo wcześniej...ufff
"Duża ryba" to był rewelacyjny film, nie znasz się na filmach.
Po za tym po co udzielać głos skoro nawet się nie oglądało filmu?
Mi sie film podobał.. =) a Depp wygladał i zagrał świetnie! Byłam na wersji z napisami i jestem zadowolona.. =D Polecam Film =))
heh widać ze brakuje ci wyobraźni...zatem po co się wybierasz na tego typu film?;>żeby moc po obejrzeniu dodać jakiś 'błyskotliwy komentarz' udając przy tym jakiegoś krytyka filmowego?;]
Jak dla mnie Deep choćby był jeszcze bardziej oszpecony to w niczym mu to nie przeszkadza;)pokazał że nawet w tego typu rolach potrafi się odnaleźć niezależnie od tego jakie to były wg niektórych 'banały'...heh to sie nazywa prawdziwy kunszt aktorski;)brawo!
Ani razu nie podważyłem aktorskiego talentu JD i daleki od tego jestem gdyż nie raz i nie dwa udowodnił chłopak że grać potrafi (chociażby występując u Jarmusha,gdzie w mojej opinii zagrał swoją najlepszą rolę). Krytyka filmowego udawać nie muszę a i błyskotliwe komentarze mi się zdażają (chociaż na filmwebie żadko bo to nie jest odpowiednie miejsce;) pozdr.
Co do samego 3D może wybierz się do Heliosa ;) tam mi się O WIELE lepiej oglądało niż Avatara w Multikinie. Mają inne okulary :/. Na avtarze to myślałam ,że szału dostanę ...czułam jak bym przez mglę oglądała i do tego strasznie nie niewygodne. A na Alicji to nawet nie czułam ,że mam kurczę cokowliek na nosie . dziwne to
poza tym uważam że niektórzy niepotrzebnie przed pójściem do kina potęgują swoje oczekiwania...Po co?;>Chcieliście "nowej" Alicji w Krainie Czarów czy jak?;>Czyż nie miała to być właśnie filmowa adaptacja książki tyle ze w świeższym wydaniu?heh...Reżyser nie mógł pozwolić sobie na stworzenie nowej porywającej historii bo niby jaki miałoby to sens?;]Dlatego skupił się na efektach i jak najlepszej obsadzie aktorskiej...Myślę że całkiem pomyślnie;)Powrót do lat dzieciństwa gwarantowany!;)Peace!;p
Uwazam ze jako pierwszy film Burtona w stylu 3D wyszedl mu swietnie. Spodziewalem sie, ze az za bardzo przesyci ten film tymi ,,nowymi efektami" a tu mila niespodzianka. Swiat ktory tu Tim stwrzyl jest godny podziwu i szczegolnej uwagi. Zgadzam sie tez, ze stwierdzeniem ze ,,Tim Burton jest najwiekszym magiem kina obecnych czasow" i chetnie polecam film milosnikom rezysera poniewaz pokazal nam ze sie jeszcze nie zestarzal ;]
Doprawdy, dostrzegam absolutny brak wyczucia Burtonowskiej estetyki. On przecież po prostu kocha przerysowane postacie. ;) A im bardziej przerysowane i śmieszne w swym przerysowaniu tym lepiej. Nawet niepozornie wyglądająca Biała Królowa była zdecydowanie przesadnie egzaltowana. I uważam, że w kreowaniu tego typu charakterów Burton jest świetny.
Burton ma swoj oryginalny styl. Jednak pamiętajmy przy krytyowaniu Alicji że ten film ma próg wiekowy 10 lat!! Ten film sądze że miał cieszyc najmłodszych bo z myslą o nich powastała Alicja. Sama liczyłam na coś " mocniejszego" jednak oceniam pozytywnie