PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465818}

Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 371 tys. ocen
7,1 10 1 371247
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

no cóz

ocenił(a) film na 7

co tu dużo mówić czy pisać.Nie tego się spodziewałam,ale przeżyję. Jednak najbardziej sie podobał mi dubbing Czerwonej Królowej jaki zrobiła Kasia Figura. Uważam,że nikt tego lepiej by nie wykonał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
polonista_filmweb

Widzę,że nick odbiega od słownictwa i kultury osobistej. A mnie sie i tak Figura jako jedyna podoba z całego dubbingu

ocenił(a) film na 10
azumi79

A mnie się nie podobała i była najgorsza!!!

ocenił(a) film na 8
polonista_filmweb

Ja się nie mam do czego doczepić, film dobry, ale spodziewalam się, że dam ocene 9 a nie 7...

ocenił(a) film na 10
k_krukowska05

Nie uważacie, że polski dubling zjebał efekt filmu???

ocenił(a) film na 7
zwierko1

no zrabany dubbing,ale mimo wszystko Figura jako jedyna mi pasowała

ocenił(a) film na 7
polonista_filmweb

Po pierwsze nie pierdole a po drugie może i mam poszurane w głowie i chyba w tym rzecz. Nie przepadam za Figurą i tym jej piskliwym głosikiem,ale i tak uważam,ze do tej roli pasował. I zadnia nie zmienię,nie poddam sie naciskom:)))

azumi79

Hmmm... Jak widać na filmwebie nie można mieć już własnego zdania, bo wielu użytkowników (nawet z dobrze zapowiadającym się nickiem) nie tylko powie, że masz nie pokolei w głowie, ale użyje słów od których uszy więdną. Fajnie wyzywać jak się jest anonimowym, nie?
Każdy niech myśli co chce, a jak się komuś nie podoba, to wystarczy kulturalnie napisać. A jak kogoś na to nie stać niech przemilczy!
I trzymając się klimatu Alicji: "Tylko wariaci są coś warci" ;)
A dubing to chyba nie jest zła sprawa jak się ogląda z dziećmi, co?

ocenił(a) film na 7
iguska_60

Brawo,brawo ,brawo. W końcu ktoś normalny.Naprawde strach wydawac opinie sprzeczne z reszta bywalców filmweb'u. Życie mnie nauczyłop,zeby mieć własne zdanie i tak właśnie robię. Czasami nasz dubbing jest dużo lepszy od oryginału,tu im troche nie poszło,ale zgodzę się,że jak do oglądania z dziećmi,jest ok.

ocenił(a) film na 10
azumi79

A mnie się nie podobał i nie rozumiem waszych dziwnych opinii.

ocenił(a) film na 7
polonista_filmweb

Każdy może się chyba wypowiadać. Jak to mówią jedni lubią country a drudzy rock'n rolla'a. Każdy ma inny gust a to nie znaczy aby go od razu mieszczać z błotem.Nie uważasz,że jakby każdy miał takie samo zdanie to byłoby nudno??