Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

przede wszystkim ten film jest nudny, on leży fabularnie, wszystko jest takie przewidywalne, po za tym jakoś tak mało śmiesznych sytuacji (może winna dubbingu), w ogóle to za mało Deppa! tylko on ratuje ten film. Oczywiście technicznie film jest ok, zarzuty że film jest sztuczny komputerowy, on właśnie taki ma być! Tak jak sztuczny, komputerowy był np Parnassus.
A jeszcze co do dubbingu. Depp z głosem Sida, masakra to mało powiedziane! on zniszczył tą postać :/ Niech sobie Pazura dubbinguje bajki, ale do roli kapelusznika zupełnie mi nie pasował.
Chętnie dałbym więcej, ale 7/10 ode mnie to max.

Logan87

A to bardzo ciekawe porównanie bo Parnasus raczej nie był za bardzo komputerowy i pewno dlatego nie każdemu się podobał. Choć owszem wyglądał jak wyglądał.

Logan87

"(...)wszystko jest takie przewidywalne(...)" - a jakie ma być? przecież to na podstawie książki :) Dla mnie film naprawdę świetny.

zabok7

Przewidywalne raczej nie jest bo nawet Burton zmienił charakter z naszej Alicji ( sam o tym nawet wspomina)na bardziej strawny przynajmniej dla mnie.

Logan87

zgadzam się. mnie osobiście film bardzo rozczarował. z tych wspólnych dzieł Deppa i Burtona, które oglądałam, "Alicja..." jest zdecydowanie najgorsza. efekty piękne, aktorzy, prócz tytułowej bohaterki, która mi totalnie nie pasowała, też w porządku. ale tak jak mówiłeś, film jest po prostu nudny.