Może wy mi wyjaśnicie bo ja nie bardzo rozumiem dlaczego na plakacie polskim jest deep? Przecież to film ,,ALICJA w krainie czarów'' a nie kapelusznik czy jak mu tam, nie uważacie że jest to co najmniej dziwne?
Już wyjaśniam - Depp ma tysiące fanów i pewnie z 5x tyle fanek, które pójdą na 'Alicję' żeby popatrzeć się na swego idola. Mia Wasikowski (Alicja) ma pewnie nieco mniejsze grono wielbicieli, dlatego polski dystrybutor postawił na znaną twarz w promocji filmu.
A tak na marginesie to plakatów z tego filmu jest kilka - dla każdego bohatera po jednym - ale słusznie prawisz, że tych z Deppem jest najwięcej.
Na calym swiecie film jest reklamowany twarza Deppa - skadinad zabawnie pomalowana ;]
To wlasnie ON ma przyciagnac do kin starsza widownie ;)
Ale właściwie mogli dać plakat Kapelusznika z Alicją tyle że Kapelusznik jest malutki i go prawie nie widać xD ( http://www.iwatchstuff.com/2009/11/12/alice-wonderland-poster.jpg ) ja tam się nawet cieszę z takiego plakatu, chociaż on całkowicie nie pasuje do filmu, w sensie że film jest o Alicji a nie o Kapeluszniku ;-) pzdr.