Uwielbiam takie filmy 'kręcone z ręki" takie jak projekt monster itp. i na trailerze zauważyłem, że chyba w filmie będą się znajdować wszystkie stereotypy i teorie spiskowe dotyczące UFO.
Zawsze mnie ciekawiło dla czego obcych przedstawiano w większości przypadkach jako złych?
Jeżeli będzie na porównywalnym poziomie co "4-ty stopień" to warto będzie mu czas poświęcić.
Też czekam na ten film,bo po trailerze wygląda mega ;) Z podobnych filmów mogę polecić Skinwalker Ranch i Unaware :)
ale i tak najlepszy według mnie jest film blair witch project. po jego obejrzeniu znów przez jakiś czas bałem się ciemności.
A ja jak wczoraj obejrzałem kilka razy trailer "Alien Abduction" to mi się normalnie śniło, że obcy atakują, ale w sensie, że obudziła mnie syrena ratunkowa i wiedziałem, że to atak obcych i trzeba uciekać. Ale to chyba głównie przez scenę z 1:46 normalnie nie daje ona mi spokoju. :D
Nie wiem, czy "jako złych" jest właściwym określeniem. W takim razie ludzie badający zwierzęta, też są źli?
Kosmici w wielu filmach są przedstawiani jako istoty, które przerażają ludzi, bo ci nie mają pojęcia, czego właściwie od nich chcą. Jednym z głównych nurtów jest porywanie do badań. Z perspektywy porywanych i torturowanych w ten sposób ludzi to jest rzeczywiście złe, ale analogicznie do naszych badań nad zwierzętami - sami kosmici wcale nie muszą tego robić, by nas zniszczyć.
Tak samo jak zwierze się boi, gdy zabieramy je na badanie, wbrew jego woli, co jest dla niego zupełnie niezrozumiałe, tak samo człowiek boi się czegoś takiego ze strony innych, rozumnych istot.
Prawdziwie źli to są kosmici, którzy nas bombardują i przerabiają na paliwo xD (też był taki film, błyskawice bez grzomtów, coś takiego, nie pamiętam tytułu :P)