PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051618}
3,9 913  ocen
3,9 10 1 913
3,9 9 krytyków
All Inclusive
powrót do forum filmu All Inclusive

Nie jestem fanem Szumowskiej, uważam, że kręci zazwyczaj słabe filmy, ale kręcąc tak często, niekiedy udaje jej się nakręcić coś lepszego (Body, Kobieta z...). Mam wrażenie, że jej kino jest bardzo doraźne w zły sposób, tematyka dobierana pod festiwale.
Po raz kolejny nie jest oryginalna - obejrzała serial Biały lotos i inne filmy spod tego znaku, i postanowiła nakręcić swoją wersję. Tyle że jej wersja jest nużąca, pozbawiona pomysłu i ciekawych obserwacji. To ciąg scen, które są bardzo wprost, niczego nie sugerują, nie mają żadnej drugiej warstwy, niczego nie wnoszą. Zastanawiam się, po co ten film w ogóle powstał, poza tym, że reżyserka chciała spędzić trochę czasu w Maroku. Przepraszam, w Maroko.

patrice_filmweb

Tylko jej film zostal nakręcony przed Białym Lotosem ;) https://www.rp.pl/film/art40152231-premiera-nowego-filmu-malgorzaty-szumowskiej- i-michala-englerta-1-czerwca-w-krakowie

corka_jurka

To nie ma większego znaczenia w tym przypadku - chodziło mi o filmy, seriale wpisujące się w taką tematykę, które były wcześniej. Biały lotus to tylko jeden z przykładów. Ponadto - nie wiadomo, kiedy ostatecznie nadano mu akurat taki kształt montażem.