"Trójka psychopatycznych morderców ucieka ze szpitala psychiatrycznego i włamuje się do domu lekarza, który ich zamknął w zakładzie." No coz przydaloby sie male sprostowanie, jesli juz to czworka pacjentow szpitala psychiatrycznego ucieka po tym jak w miescie zapanowal bezlad wywolany brakiem pradu i zmierza do domu lekarza,ktory dosc niedawno rozpoczal prace w szpitalu. Po drugie film absolutnie nie ma nic wspolengo z gra.
Co gorsza film jako slasher nie ma za duzo do zaoferowania. Dla mnie byl to po prostu sredni thriller.Glowny watek filmu to z jednej strony walka rodziny doktora z psychopatami,a z drugiej sama sytuacja osob znajdujacych sie w szpitalach psychiatrycznych- ich wlasny swiat. Nie ammy tu do czynienia ze slasherem,gdzie morderca chodzi i morduje po koleji ofiary lecz z ludzmi ktorym zalezy jedynie na doktorze,a inni po prostu staneli im na drodze.
Coz wiecej o tym filmie. Fabula jest dosc wtorna,nie ma zbytnio niespodzianek, sceny morderstw to zadne popisy gore tylko zwykle zabojstwa jak w filmach sensacyjnych. Do tego dochodzi fakt ze corka doktora mala dziewczynka jest najabrdziej myslaca osoba i praktycznie sama pokonuje mordercow lub pokazuje jak ich zabic. Klimat,strach..czy ja wiem ? Wyobrazmy sobie czterech rozwscieczonych mordercow ktorzy z pelna premedytacja i zadza krwi czaja sie na rodzine doktora- wtedy rzeczywiscie bylby horror przyprawiajacy o szybsze bicie serca..ale niestety mamy czterech spokojncyh ludzi,zmeczonych zyciem i pobytem w szpitalu w dodatku bezsilnych wobec malej dziewzcynki i jej rodzicow.
Mnie film wynudzil i naprawde jest setki thrillerow czy nawet filmow sensacyjnych ktore maja w sobie wiecej napiecia i strachu.
Film moglbym polecic jedynie osobom,ktore lubia spokojne,majestatyczne thrillery w ktorych z gory wiadomo jak sie potocza losy.