Amelia Earhart

Amelia
2009
6,1 6,2 tys. ocen
6,1 10 1 6188
5,5 2 krytyków
Amelia Earhart
powrót do forum filmu Amelia Earhart

Dla mnie (i chyba nie tylko) "Amelia" to tytuł już dawno zaklepany przez J.P. Jeuneta.

Thommy

Amelia jest tylko jedna! Amélie Poulain! Amelio Pilotko, proszę zmienić tytuł :p

maggie_

No to właśnie mamy inny tytuł: Amelia Earhart. Tak jest lepiej, a czy polski dystrybutor doda coś od siebie, się okaże:P

Thommy

Amelia się tylko u nas nazywa Amelia, w oryginale to jest Fabuleux destin d'Amélie Poulain, wiec w razie czego wiń naszych inteligentnych tłumaczy. Pytanie zresztą czy do tytulu tego filmu nie dołożą czegoś bo oni tak lubią :P
Ciekawa jestem jak to wyjdzie, po postac przeciekawa. Mam nadzieje że będzie lepszy niż Aviator...

lilandrah

Nie tylko u nas. "Amelie" to również międzynarodowy tytuł angielski. Poza tym film nazywa się tak m.in. w Hiszpanii i w Finlandii.

easy_muffin

Zauważcie, że tytuł angielski tego filmu to "Amelia", a filmu Jeuneta to "Amelie", więc na świecie się on różni (jedna literka, ale jednak). A u nas taka wpadka, bo tłumacze po prostu spolszczyli imię Amelie.

Thommy

spoko, pewnie nasi tłumacze wymyślą znowu jakiś własny wynalazek w stylu "Pilotka Amelia":)

Krolik_Pudding

Ja stawiam na "Obywatelka Amelia" albo "Amelia U.S." ;)

Albertino

mi coś mówi że: "Amelia - zdobywczyni przestworzy"! ;P

użytkownik usunięty
Marvin

czy ten film będzie wyświetlany w Polsce ???

ocenił(a) film na 5

Będzie. W przyszłym roku w lutym, ale pod tytułem "Air Force Amelia"

Marvin

jak dla mnie "Whatever happened to Amelia Earhart ?" jak z piosenki New Radicals ;)

epauletta

A mi się wydaję,że Polacy nazwą ten film ,,Amelia Earhart-prawdziwa historia'':P..jak to się zdarza wielokrotnie...hihi:D

ale na serio to czekam z niecierpliwościa na ten filmik...i z powodu ciekawej historii Pani Pilot Amelii,jak i Hillary Swank,która według mnie posiada niesamowity talent aktorski.Uwielbiam jej grę w wielu produkcjach...potwierdzają to jej 2 Oscarki:)